ခရမ်းချဉ်တွင် ဆာလ်ဖာအာဟာရချို့တဲ့ခြင်း
လက္ခဏာဖော်ပြချက်
ဆဲလ်သေခြင်းကြောင့် ရွက်နုများတွင် ဝါလာပြီး အာဟာရချို့တဲ့မှု ဆက်တိုက်ဖြစ်ပေါ်လာလျှင် ပိုမိုသက်တမ်းရင့်သောအရွက်များ (အရွက်ရင့်များ) သို့ ဆက်လက်ဖြစ်ပွားသည်။ အရွက်များပုံစံမမှန်သောစိမ်းနုရောင် သို့မဟုတ် အဝါရောင် ဖြစ်သွားသည်။ ချဉ်သောမြေများ၊ ဖွယ်သော၊ သဲဆန်သောမြေများ (စိမ့်စီးပျော်ဝင်ခြင်း)၊ သြဂဲနစ်ပစ္စည်းနည်းခြင်း၊ လေဝင်လေထွက်နည်းသော မြေများ (ရေလွှမ်းထားသောမြေများ)၊ စက်မှုဆိုင်ရာလုပ်ငန်းများနည်းသောဧရိယာများတွင် ပိုမိုဆိုးဝါးသည်။
ပရိုတိန်းဖွံ့ဖြိုးရေး (အမိုင်နိုအက်ဆစ်)၊ ပရိုတိန်းမဟုတ်သော ဒြပ်ပေါင်းအေဗီတာမင်တို့အတွက် အရေးကြီးသည်။
ဖြစ်စေသည့်အကြောင်းဖော်ပြချက်
အရွက်များပေါ်ရှိ ဆာလ်ဖာအာဟာရချို့တဲ့ခြင်း - ဆာလ်ဖာအာဟာရချို့တဲ့ခြင်းသည် နိုက်ထရိုဂျင်အာဟာရချို့တဲ့ခြင်းနှင့် ဆင်တူသည်။ သို့ရာတွင် ဆာလ်ဖာသည် အပင်အတွင်းတွင် နိုက်ထရိုဂျင်ကဲ့သို့ ရွေ့လျားနိုင်စွန်းမရှိသဖြင့် ချိုတဲ့မှုသည်ပိုမိုသက်တမ်းငယ်သောအရွက်များ (အရွက်နုများ) မှ စတင်သည်။
ခရမ်းချဉ်အတွက် ယာရာ (Yara) မှ ထောက်ခံထာ်းသောမြေသြဇာအသုံးပြုနည်းကိုအောက်ပါ လင့်ခ်တွင်ကြည့်ရှုနိုင်ပါသည်။