fbpx

ဆာလ်ဖာချို့တဲ့ခြင်း - ခရမ်းချဉ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ခရမ်းချဉ်

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ခရမ်းချဉ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

အဝါရောင်သည် ပို၍နုသော အရွက်များတွင် စတင်ဖြစ်ပေါ်ပြီး ချို့တဲ့မှုများဆက်၍ ဖြစ်ပေါ်လျှင် အရွက်ရင့်သို့ ဆက်၍ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်။
အရွက်နုများတွင် အစက်များ သို့မဟုတ် ညီညာစွာ စိမ်းဝါရောင်ပြောင်းလည်းခြင်းကို ပြသနေပြီး အရွက်ရင့်များသည် အရောင်မှိန်သွားပါသည်။ ချို့တဲ့မှု ပြင်းထန်သည့်အချိန်တွင် ပင်စည်နှင့် အရွက်ရိုးတံများသည် ခရမ်းရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ အရွက်အနားများမှ စတင်၍ ခရမ်းရောင် အစက်များသည် အရွက်ရင့်များသို့ ပြန့်နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်အနားများသည် ဆဲလ်များသေသွားပါသည်။

Reason

ဆာလ်ဖာချို့တဲ့ခြင်း ဆာလ်ဖာဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်းသည် နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ်ချို့တဲ့သည့် ပုံသဏ္ဍာန်နှင့် ဆင်တူပါသည်။ သို့သော် ၎င်းသည် ငယ်ရွယ်နုပျိုသော အရွက်များတွင် စတင်ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။ အဘယ့်ကြောင့်ဆိုသော် ဆာလ်ဖာဓာတ်သည် နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ်သကဲ့သို့ အပင်ထဲတွင် မရွှေ့လျားနိုင်သောကြောင့် ဖြစ်ပါသည်။

Sulfur is important for

  • ပရိုတင်း ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်လာမှု (အမိုင်နို အက်စစ်)။
  • ကို-အမ်ဆိုင်းဗီတာမင် A များ။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅