fbpx

နိုက်ထရိုဂျင်အာဟာရဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း - ခရမ်းချဉ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ခရမ်းချဉ်

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ခရမ်းချဉ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ် ချို့တဲ့လျှင် အရွက်များသည် ပို၍သေးငယ်လာပြီး အစိမ်းဖျော့ရောင် မှ အဝါရောင်သို့ ညီညီညာညာပြောင်းသွားပါသည်။
ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာများသည် အရွက်ရင့်များတွင် စတင်တွေ့ရပြီး အသစ်ကြီးထွားသည့် အပိုင်းသို့ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်။

Reason

နိုက်ထရိုဂျင်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း ဆာလ်ဖာဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်းသည် နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ်ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာနှင့် ဆင်တူပါသည်။ သို့သော် ၎င်းသည် အရွက်နုများ (ငယ်ရွယ်သော) အရွက်များတွင် စတင်ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။ အဘယ့်ကြောင့်ဆိုသော ဆာလ်ဖာဓာတ်သည် နိုက်ထရိုဂျင်ကဲ့သို့ အပင်ထဲတွင် မရွှေ့လျှားနိုင်သောကြောင့် ဖြစ်ပါသည်။

Nitrogen is important for

  • အမိုင်နို အက်ဆစ် ချက်လုပ်ခြင်း။
  • ပရိုတင်း၊ ကို-အမ်ဆိုင်း။
  • ရောင်ချယ်ပစ္စည်း နှင့် အေတီပီ ချက်လုပ်ခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅