ကော်ဖီစိုက်ပျိုးထုတ်လုပ်ခြင်းက လေထဲသို့ကာဗွန်ဒိုင်အောက်ဆိုဒ်ထုတ်လွှတ်ခြင်းကို လျှော့ချခြင်း
တိုးပွားလာသော ကမ္ဘာ့လူဦးရေ၊ စားနပ်ရိက္ခာနှင့် စွမ်းအင်လိုအပ်ချက်များကို ပြည့်မီရန်
သဘာဝပတ်ဝန်းကျင်ကို မထိခိုက်သောစိုက်ပျိုးရေးလုပ်ငန်းအနေဖြင့် ဓာတ်မြေသြဇာသွင်းအားစုများလိုအပ်သော်လည်း ပတ်ဝန်းကျင်အပေါ် ဆိုးကျိုးသက်ရောက်မှုကို လျှော့ချရန်အတွက် ထုတ်ကုန်များသည် ကာဗွန်ဒိုင်အောက်ဆိုဒ် ထုတ်လွှတ်မှု နည်းပါးရန် လိုအပ်သည်ဟု ယာရာ (Yara) က ယုံကြည်ပါထားပါတယ်။
ကာဗွန်ဒိုင်အောက်ဆိုဒ် ထုတ်လွှတ်မှုပမာဏကို လျော့ကျစေသော ‘အကောင်းဆုံးရနိုင်သည့် နည်းပညာ’ အသစ်တွင် ရင်းနှီးမြှပ်နှံခြင်းဖြင့် ယာရာ (Yara)၏ မြေသြဇာထုတ်လုပ်သော စက်ရုံများမှာကမ္ဘာပေါ်တွင် စွမ်းအင်အထိရောက်ဆုံးစက်ရုံးများတွင် ပါဝင်သည်ဟုတ် သတ်မှတ်ခံရပါတယ်။
အမှန်တကယ်တွင်နည်းပညာသစ်များကိုဖန်တီးအကောင်အထည်ဖော်ခြင်းဖြင့် ယာရာ (Yara) သည် ၎င်း၏ နိုက်ထရစ်အက်ဆစ် စက်ရုံများမှ နိုက်ထရိုဂျင်အောက်ဆိုဒ် (N2O) ထုတ်လွှတ်ခြင်း ကို ၉၀% အထိ လျှော့ချပြီးပဲ ဖြစ်ပါတယ်။ ဤသို့ပြုလုပ်ခြင်းသည် မြေသြဇာများ ပါဝင်သော ကာဗွန်ဒိုင်အောက်ဆိုဒ် ထုတ်လွှတ်ခြင်းပမာဏ ၄၀% လျော့နည်းစေသည်။
ထို့အပြင် သင့်တော်သည့် ရွေးချယ်ခြင်းနှင့် ဤနိုက်ထရိတ်အခြေခံ မြေသြဇာများကို အသုံးပြုခြင်းဖြင့် မြေသြဇာအသုံးပြုမှု၏ နိုက်ထရိုဂျင် အကျိုးသက်ရောက်မှုကို တိုးမြှင့်စေခြင်းဖြင့် ကော်ဖီစိုက်ပျိုးထုတ်လုပ်သူများသည် မြေထဲသို့စိမ့်ဝင်ခြင်း သို့မဟုတ် အငွေ့ပျံခြင်းတို့မှ အာဟာရဆုံးရှုံးမှုများကို လျော့ပါးစေပြီး နောက်ထပ် ကာဗွန် ၁၀ - ၃၀% ကို စုဆောင်းပေးပါတယ်။
သို့ဖြစ်ရာ ကာဗွန်ဒိုင်အောက်ဆိုဒ် ထုတ်လွှတ်မှု နည်းပါးသောယာရာ (Yara)၏ မြေသြဇာများကိုရည်ရွယ်ချက်ရှိရှိအသုံးပြုခြင်းဖြင့် စိုက်ပျိုးသူများအနေဖြင့် မိမိတို့၏ အပင်အာဟာရကျွေးရေး အစီအစဉ်များမှ ကာဗွန်ထုတ်လွှတ်မှုကိုထိရောက်စွာပင် ထက်ဝက်အထိ လျှော့ချနိုင်ပါတယ်။