fbpx

ဖော့စဖောရစ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း - ကော်ဖီ

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ကော်ဖီ

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ကော်ဖီ အဝါရောင်ပြောင်းခြင်း

Sintomas

အရွက်ရင့်များတွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် စိမ်းဝါရောင်အစက်များ ပြသနေပါသည်။ ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာပြင်းထန်လာသည့် အချိန်တွင် အနီရောင်မှ ခရမ်းရောင်သန်းလာသည်ကို ပြသနေပါသည်။ အညိုရောင် ဆဲလ်သေစက်များသည် အောက်မျက်နှာပြင်တွင် တွေ့ရှိပြီး နောက်ပိုင်းတွင် အညိုရောင်သို့ လုံးဝပြောင်းသွားပြီး အရွက်များ ကြွေကြသွားပါသည်။ အရွက်နုများသည် အစိမ်းရင့်ရောင် ကျန်ရှိနေပါသည်။ အပင်ကြီးထွားမူသည် သိသိသာသာရပ်တန့်သွားပြီး ဆစ်ကြားများသည်လည်း တို၍သွားပါသည်။

Causas

ဖော့စဖောရစ်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း (C. robusta) ကော်ဖီအရွက်တွင် မြင်တွေ့ရသောချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာများသည် စိုက်ခင်းတွင် တွေ့ရခဲပါသည်။

Phosphorus is important for

  • အရွက် အရည်အသွေး ကောင်းမွန်လာခြင်း။
  • သန်စွမ်းသောအမြစ်အဖွဲ့အစည်း ထုတ်လုပ်ရန် ကူညီနိုင်ခြင်း။
  • ပန်းပွင့်နှုန်းနှင့် အသီးတင်မူ ကောင်းမွန်လာစေခြင်း။
  • စျေးကွက်ဝင် ကော်ဖီစေ့အထွက်နှုန်း ပိုမိုကောင်းမွန်လာစေခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅