ကော်ဖီ၏ ကဖိန်းဓာတ်ပါဝင်မှု
ကော်ဖီတွင် သဘာဝအားဖြင့် အမျိုးမျိုးသော ကဖိန်းဓာတ် ပမာဏများ ပါဝင်ပါတယ်။ ရိုဘပ်စ်တာ (Robusta) ကော်ဖီစေ့တွင် ကဖိန်းဓာတ်ပါဝင်မှု (၁.၇ - ၄ %) ရှိပါတယ်။
အမျိုးမျိုးသော ကော်ဖီကြိတ်ခွဲခြင်း၊ ကော်ဖီနှပ်ခြင်းနည်းလမ်းအဆင့်များနဲ့ကော်ဖီလှော်ခြင်း အဆင့်အမျိုးမျိုးသည် ကော်ဖီတွင် ကဖိန်းဓာတ်ပါဝင်မှုကို လွှမ်းမိုးသော အကြောင်းရင်းပဲ ဖြစ်ပါတယ်။
အထူးစီမံပြုလုပ်ထားတဲ့ အာဟာရအစီအမံများက ကော်ဖီတွင် ကဖိန်းဓာတ် ပါဝင်မှုကို အကျိုးသက်ရောက်စေပါတယ်။
မဂ္ဂနီဆီယမ် (Mg)
မဂ္ဂနီဆီယမ်သည် ကော်ဖီစေ့အတွင်း ကဖိန်းဓာတ်ပါဝင်မှုအပေါ် ကောင်းမွန်သော အကျိုး သက်ရောက်မှု ရှိပါတယ်။
ဆာလ်ဖာ (S)
ဆာလ်ဖာကို သင့်တော်သည့်အဆင့်တွင် အသုံးပြုခြင်းကလည်း ကော်ဖီ၏ ကဖိန်းဓာတ် ပါဝင်မှုကို တိုးတက်စေပါတယ်။
အတည်ပြုထောက်ခံထားသော ကော်ဖီအတွက် ယာရာ (Yara) မြေသြဇာ