fbpx

ဆာလ်ဖာဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း - ကော်ဖီ

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ကော်ဖီ

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ကော်ဖီ အဝါရောင်ပြောင်းခြင်း

Sintomas

စိမ်းဝါရောင်ဖြစ်ပေါ်မှုသည် ငယ်ရွယ်သည့် အချိန်တွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် တွေ့ရှိရပြီး နောက်ပိုင်းတွင် ညီညာစွာ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ ချို့တဲ့မှုများ ဆက်၍ဖြစ်ပေါ်လာလျှင် လိမ္မော်ရောင် အစက်နှင့် အညိုရောင်ဆဲလ်သေစက်များသည် အရွက်အနားနှင့် ရွက်ကြောကြား ဧရိယာများတွင် တိုး၍ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်။

Causas

ဆာလ်ဖာချို့တဲ့မှုပြင်းထန်ခြင်း (ညာ) ဆာလ်ဖာနှင့် နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာတို့သည် ဆင်တူသော်လည်း ဖြစ်ပေါ်သည့် အစိတ်အပိုင်း ကွာခြားပါသည်။ ဆာလ်ဖာချို့တဲ့သည့် အပင်များသည် စိမ်းဝါရောင်ဖြစ်ပေါ်မှုသည် ပို၍ငယ်ရွယ်သော အရွက်များ (အရွက်နုများ) တွင် ပြသနေပြီး နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့မှုသည် အရွက်ရင့်များတွင် ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။ နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ်ချို့တဲ့လျှင် အရွက်မျက်နှာပြင်များသည် အရောင်မှိုင်းနေပြီး ဆာလ်ဖာဓာတ်ချို့တဲ့လျှင် အရွက်အရောင်များသည် တောက်ပနေပါသည်။

Sulfur is important for

  • အမ်ဆိုင်းနှင့် တစ်ခြား ပရိုတင်းများ၏ အစိတ်အပိုင်းဖြစ်ခြင်း။
  • စိမ်းရောင်ခြယ်ပစ္စည်းဖြစ်ပေါ်မူနှင့် နိုက်ထရိုဂျင် သုံးစွဲသည့် စွမ်းရည်အတွက် အရေးကြီးခြင်း။
  • သီးနှံ အထွက်နှုန်းနှင့် ရောဂါဒဏ်ခံနိုင်ရည်ရှိမှုအတွက် လိုအပ်ခြင်း။
  • ကဖီးဓာတ်ပါဝင်မှု တိုးတက်လာခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅