ကော်ဖီ - ဝေါဟာရ
Cotyledons= ကော်ဖီဖျော်ရန် လှော်ပြီး အမှုန့်ကြိတ်ရန် ကော်ဖီသီးအတွင်းရှိ အစိမ်းရောင် ကော်ဖီစေ့များ။
Cotyledons = ကော်ဖီဖျော်ရန် လှော်ပြီး အမှုန့်ကြိတ်ရန် ကော်ဖီသီးအတွင်းရှိ အစိမ်းရောင် ကော်ဖီစေ့များ။
Cup = အမှုန့်ကြိတ်ထားသော ကော်ဖီ၏ အနံ့အရသာနှင့် နှပ်ထားသောအရည်ကို အဆင့် သတ်မှတ်ပေးသည့် “အကဲဖြတ်သူများ” က စိစစ်အကဲဖြတ်ထားသော ကော်ဖီ အရည်အသွေး။
Drupers = ကော်ဖီသီးအတွက် သုံးသော အခြားစကားလုံး။
Endocarp = ကော်ဖီထုတ်လုပ်ခြင်း ဒုတိယအဆင့်တွင် အခွံချွတ်ထားသော ကော်ဖီစေ့ပတ်လည်က ငွေရောင် အခွံ။ အခွံမချွတ်ရေသေးသောကော်ဖီစေ့ဟုလည်း ခေါ်သည်။
Green Bean = ကော်ဖီသီးအလယ်ဗဟိုရှိ အစိမ်းရောင်ရှိသော ကော်ဖီစေ့။ ယင်းကော်ဖီစေ့ကို စျေးကွက်သို့ ပို့သည်၊ ထို့နောက် ကော်ဖီပြုလုပ်ရန် အမှုန်ကြိတ်သည်။
Mesocarp = ကော်ဖီစေ့ကို ဝန်းရံထားသော အကာသား။ ၄င်းကို စိုက်ခင်းတွင်ပင် စက်ဖြင့် ကြိတ်ခွဲလျက် ရင့်မှည့်သည့်ကော်ဖီစေ့မှ ဖယ်ရှားသည်။
Parchment = ကော်ဖီစေ့ကို တိုက်ရိုက်ဝန်းရံထားသော ကော်ဖီသီး၏ အတွင်းဖက် အကျဆုံး အလွှာ (endocarp) ၏ အခြားအမည်။ အတွင်းခွံမချွတ်ရသေးသော ကော်ဖီစေ့ဆိုသည်မှာ ကော်ဖီစိုက်ပျိုးသူက သမကုန်သည်များထံသို့ ပို့သည့် မသန့်စင်ရသေးသော ကော်ဖီများကို ခေါ်ခြင်းဖြစ်သည်။ ထိုသို့ ပို့ဆောင်ပြိးသည့်အခါတွင်မှ ယင်းအခွံများကို ဖယ်ရှား သည်။
Pulp = ကော်ဖီစေ့ကို ဝန်းရံကာကွယ်ထားသော ကော်ဖီသီး၏ အပေါ်ယံခွံအောက်ရှိ အကာသား။