ဟင်းသီးဟင်းရွက်နှင့်ဂေါ်ဖီများ အဝါရောင်ပြောင်းခြင်းနှင့် အစိမ်းရောင်ပျောက်ဆုံးခြင်း
လက္ခဏာများသည် တစ်ခုနှင့်တစ်ခုဆင်တူနေသဖြင့် အပင်တစ်သျှူးလေ့လာသုံးသပ်ချက်တွေကို အသုံးပြုပြီး အာဟာရချို့တဲ့မှုများကိုစစ်ဆေးသင့်ပါတယ်။
အပင်အာဟာရ၊ အရွက်အဝါရောင်ပြောင်းခြင်းနှင့် အစိမ်းရောင်ပျောက်ဆုံးခြင်း
မဂ္ဂနီဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း
မဂ္ဂနစ်ချို့တဲ့ခြင်း
အပင်ကြီးထွားမှုသည် သိသာထင်းရှားစွာတန့်သွားပြီး အလွန်မြင်သာစွာနှေးကွေးသွားပါတယ်။ အရွက်ရင့်များသည် အဝါရောင်ဖြစ်လာပါတယ်။ ထူးထူးခြားခြားဂေါ်ဖီသီးနှံတွင် အရွက်ရင့်များ၏ အနားများတွင် အနီရောင်များစတင်ဖြစ်ပေါ်တာကို တွေ့ရပါတယ်။ ၎င်းသည် နိုက်ထရိုဂျင် ချို့တဲ့မှုကိုဖေါ်ပြသည့် လက္ခဏာပဲ ဖြစ်ပါတယ်။ ၎င်းကို ဖော့စဖရပ်၏ အနီရောင်ပြောင်းခြင်းနှင့် မရောထွေးစေရန် သတိထားရပါမယ်။
အကယ်၍ အရွက်ရင့်တွေရဲ့ ကျန်းမာသန်းစွမ်းသောအရွက်အရောင်ကိုဆုံးရှုံးလာပါက ၎င်းသည် မဂ္ဂနီဆီယမ် ချို့တဲ့မှုပဲဖြစ်ပါတယ်။ ချို့တဲ့မှုသည် ပိုမိုပြင်းထန်လာပါကရွက်ကြောများတွင် စိမ်းနေသော်လည်းရွက်ကြောများအကြားရှိဧရိယာသည် အဝါရောင်ပြောင်းလာပါတယ်။ ပြင်းထန်သောချို့တဲ့မှုတွင် အရွက်များသည် ပြောက်ကျား၊ အစက်ပြောက်များဖြစ်လာပြီးကောက်သွားသည်ကိုတွေ့ရပြီးမီးကျွမ်းထားသည့်ပုံစံကိုတွေ့မြင်ရမည် ဖြစ်ပါသည်။
မဂ္ဂနီဆီယမ်နှင့် ပိုတက်စီယမ်ချို့တဲ့မှူတို့သည် ထိုကဲ့သို့ပင် ဖြစ်ပေါ်လာပြီးအရွက်အနားတွင် အစိမ်းရောင်ပျောက်ခြင်းဖြင့် စတင်လာပါသည်။ သို့သော်လည်းပိုတက်စီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းတွင် ဆဲလ်သေဆုံးခြင်းလျင်မြန်စွာ ဖြစ်ပေါ်ပြီးကျန်းမာသန်စွမ်းသောအရွက်များနှင့် အတွင်းအရွက်များတွင် အစိမ်းရောင်ကိုထိန်းသိမ်းထားသောဆဲလ်သေရွက်များကြား တိကျသောခွဲခြာနိုင်မှုများရှိနိုင်ပါတယ်။ မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့မှုတွင် ရွက်ကြောများအကြား အဝါရောင်ဖြစ်လာပြီးဆဲလ်သေအကွက်များအဖြစ်ပေါ်ပြီးအရွက်တစ်ခုလုံး အစိမ်းရောင် ပျောက်ကွယ်လာပါတယ်။
နိုက်ထရိုဂျင် ချို့တဲ့ခြင်း;
ပိုတက်စီယမ် ချို့တဲ့ခြင်း
ဂေါ်ဖီသီးနှံအတွက် ထောက်ခံအကြံပြုထားသောယာရာမြေသြဇာများ