fbpx

ဆာလ်ဖာချို့တဲ့ခြင်း- ဂေါ်ဖီထုပ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ဂေါ်ဖီထုပ်၊ ပန်းဂေါ်ဖီ

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ဂေါ်ဖီထုပ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ယေဘုယျအားဖြင့် အပင်ကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးမှုကို နှောင့်နှေးစေပြီး ကြီးထွားမှုကို ရပ်တန့်စေပါသည်။ အဖြူရောင် ဂေါ်ဖီထုပ်တွင် အရည်ရွှန်းပြီး ကြွတ်စပ်သည့် တစ်သျှူးများ ဖွံ့ဖြိုးလာပါသည်။ ဂေါ်ဖီထုပ်ဖြစ်ပေါ်ခြင်းကို ဟန့်တားခြင်းခံရပြီး သီးနှံများသည် မှိုရောဂါဝင်ရောက် တိုက်ဖျက်မှုကို များစွာ ခံနိုင်ရည်မရှိပါ။

Reason

ဆာလ်ဖာဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (ချို့တဲ့မှုပြင်းထန်သည့်ပုံ (ဘယ်)၊ ကျန်းမာသန်စွမ်းသည့်အပင် (ညာ) ဆာလ်ဖာဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်းသည် နိုက်ထရိုဂျင်မရှိသည့်ပုံနှင့် အလွယ်တကူရောထွေးနိုင်ပါသည်။ လက္ခဏာရပ်သည် အပင်ကြီးထွားမှုကို နှောက်နှေးစေပြီး ရပ်တန့်စေပါသည်။ သို့သော် ဆာလ်ဖာထည့်သွင်းမှု နည်းလျှင် အဝါရောင်သည် ပို၍ငယ်ရွယ်နုပျိုသော အရွက်များတွင် စတင်တွေ့ရှိရပါသည်။ ထိုအချိန်တွင် နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာသည် ပို၍ရ၍့်သော အရွက်များတွင် မြင်တွေ့နိုင်ပါသည်။

Sulfur is important for

  • ပမာဏများစွာကို ပုံမှန်ထည့်ပေးရန်လိုအပ်ပါသည်။
  • ဂေါ်ဖီထုပ်ကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးရန်နှင့် ပတ်ဝန်းကျင်ဖိအားများကို ခံနိုင်ရည်ရှိရန် အရေးကြီးပါသည်။
  • သီးနှံအရည်အသွေးတွင် အရေးကြီးသည့် အခန်းကဏ္ဍမှ ပါဝင်နေပါသည်။
  • သီးနှံအတွင်းပိုင်းအရည်အသွေးကို ပိုမိုကောင်းမွန်လာစေပြီး သိုလှောင်သည့် အရည်အသွေးကိုလည်း ကောင်းမွန်စေပါသည်။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅