fbpx

သီးနှံအာဟာရ ဖြေရှင်းနည်းများ

ဂေါ်ဖီထုပ်၊ ပန်းဂေါ်ဖီ

ဟင်းသီးဟင်းရွက် ဂေါ်ဖီသီးနှံ အစောပိုင်းကာလ

စိုက်ပျိုးပြီးလျှင် ချက်ချင်းအပင်တစ်ခုလုံးကို ချက်ချင်းထုတ်လုပ်ရန် အရေးကြီးပါသည်။

ထို့နောက် ကာလရှည်စွာ ကြီးထွားမှု တိုးမြှင့်ရန် ကြီးထွားနိုင်မည့် အရွက်ဧရိယာကိုထိန်းသိမ်းထားရန် အရေးကြီးပါမယ်။ ဂေါ်ဖီသီးနှံများ၏ အစောပိုင်းဆုံးရှုံးမှုနှင့် အထွက်နှုန်းအလားအလာကို ပြန်လည်ပြုပြင်ပေး၍ မရနိုင်ပါ။

သီးနှံအာဟာရနှင့် ဟင်းသီးဟင်းရွက် ဂေါ်ဖီသီးနှံအစောပိုင်းကာလ

နိုက်ထရိုဂျင် (N)

ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်းနှင့် ဂေါ်ဖီထုပ်ဖြူတို့၏ နိုက်ထရိုဂျင်စုပ်ယူမှု (ဂျာမဏီ)

 

 

 

ကြီးထွားမြန်သောအမျိုးအစားတွေဖြစ်တဲ့ ပန်းဂေါ်ဖီနှင့် ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်း တို့တွင် နိုက်ထရိုဂျင် လိုအပ်ချက်များပါတယ်။ အဘယ်ကြောင့်ဆိုသော် ၎င်းတို့တွင် အထူးသဖြင့် အစောပိုင်း ကြီးထွားချိန်တွေမှာ နိုက်ထရိုဂျင်စုပ်ယူမှုနဲ့ နိုက်ထရိုဂျင် လိုအပ်ချက်တွေ များပါတယ်။ ကြီးထွားမှုနည်းသောအမျိုးအစားမှာ (ဂေါ်ဖီထုပ်) (အထူးသဖြင့် အပူချိန်နည်ပါးချိန်နှင့် အပူရောင်ခြည် ဖြာထွက်ခြင်းနည်းသောအချိန်တွင်) အထွက်နှုန်းမြင့်မားစွာရရှိရန်အတွက် လိုအပ်တဲ့ နိုက်ထရိုဂျင်ကိုအသုံးပြုရန် အချိန်ကြာကြာယူရပါတယ်။

 

ရွှေ့ပြောင်းစိုက်သောပန်းဂေါ်ဖီစိမ်းတွင် နိုက်ထရိုဂျင်ထည့်သွင်းမှု (ကနေဒါနိုင်ငံ)



အပြင်ဘက်အရွက်များကိုကောင်းစွာထည့်ပေးခြင်းကြောင့် အရွက်တွေက သန်မာစွာ ကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးလာပြီး သဟဇာတဖြစ်အောင် ဆောင်ရွက်ပေးကာ နောက်ပိုင်းကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးမှုကိုပါ ပံ့ပိုးပေးနိုင်ပါတယ်။ ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်းအထွက်နှုန်းကောင်းရန်လိုအပ်တဲ့ နိုက်ထရိုဂျင်ကိုလည်း ပြန်လည်ဖြန့်ဖြူးပေးနိုင်ပါတယ်။ အစောပိုင်းတွင်မြေသြဇာသုံးစွဲရန် လိုအပ်ချိန်များတွင် နှုန်းထားအနည်းငယ်ဖြင့် မလုံလောက်စွာသုံးစွဲခြင်းသည် အရွက်များနိုက်ထရိုဂျင်ရရှိမှု ဆုံးရှုံးစေပြီး ဂေါ်ဖီအထွက်နှုန်းကို ထိခိုက်စေပါတယ်။ နောက်ပိုင်းတွင် မြေသြဇာ ထည့်ပေးခြင်းက ထိုအရာကို မရရှိနိုင်ရှိပါ။

 

ပိုတက်စီယမ် (K)

 

ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်းတွင် ပိုတက်စီယမ်စုတ်ယူမှု (ပြင်သစ်)

အပင်၏ စွမ်းအင်အခြေအနေတွင် ပိုတက်စီယမ်သည် အရေးကြီးသောအခန်းကဏ္ဍမှ ပါဝင်နေပါတယ်။ ဂေါ်ဖီသီးနှံများတွင် ပိုတက်စီယမ်လိုအပ်ချက် မြင့်မားပါသတယ်။ သီးနှံတစ်တန်တွင် ပိုတက်စီယမ် ၂.၇-၅.၁ ကီလိုဂရမ်ထိလိုအပ်ပါတယ်။ စုတ်ယူုကြောင့် ကြီးထွားမှုဖြစ်လာပြီး ပိုတက်စီယမ်ဖြည့်ပေးသည် အဓိကကြီးထွားမှုအတွက်လိုအပ်ချက်ကို ဖြည့်ဆည်းပေးသောကြောင့် ၎င်းသည် မရှိမဖြစ် လိုအပ်တဲ့ အာဟာရတမျိုးဖြစ်ပါတယ်။ ပိုတက်စီယမ်ုန်းထား တစ်တန်လျှင် ၂၂၅ ကီလိုဂရမ်နှင့်အထက်သည် အထွက်နှူန်းကောင်းသောနေရာများတွင် တုံ့ပြန်မှုကို ပြသပြီးအပင်နှင့် ပန်းပွင့်အလေးချိန်၊ အထွက်နှုန်းတို့ကိုတိုးစေပါတယ်။

 

 

သင့်ရဲ့ ဂေါ်ဖီထုပ်၊ ပန်းဂေါ်ဖီသီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား

သင့်ရဲ့ သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား။ အောက်ပါ ဇယားတွင် သီးနှံအဟာရချို့တဲ့ခြင်းများကို အလွယ်တကူ ရှာဖွေပါ။

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်းရွန်း(သံဓာတ်)
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

မှန်ကန်သောအာဟာရစီမံခန့်ခွဲမှုက ဂေါ်ဖီထုပ်၊ပန်းဂေါ်ဖီ သီးနှံများကို မည်သို့ အကျိုးသက်ရောက်နိုင်သလဲ

ဂေါ်ဖီထုပ်၊ ပန်းဂေါ်ဖီ သီးနှံအာဟာရဆောင်းပါး အားလုံးကို ကြည့်ရန်


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅