ဂေါ်ဖီမျိုးများတွင် ရွက်ညှာရိုးတံ အနက်ရောင်ဖြစ်ခြင်းမှ ကာကွယ်ခြင်း
ရွက်ညှာရိုးတံအနက်ရောင်ဖြစ်ခြင်းနှင့် အလယ်ရွက်ကြောအနက်ရောင်ဖြစ်ခြင်းတို့သည်
ဂေါ်ဖီထုပ်ရဲ့ အတွင်းပိုင်းပုံစံမမှန်ခြင်းတွေဟာ ၎င်းတို့သည် အဖူးများရင့်မှည့်ချိန်ရောက်လာသောကြောင့် ဖြစ်ပေါ်ပါတယ်။ အတွင်းဘက်ရွက်ညှာရိုးတံရဲ့ ကျောဘက် သို့မဟုတ် အလယ်ရွက်ကြောမှာ အူတိုင်ကိုချိတ်ဆက်သောနေရာနဲ့ဲ့အနီးတဝိုက်တို့တွင် အစိမ်းနက်ရောင် သို့မဟုတ် အနက်ရောင် ပြောင်းသွားပါတယ်။ ထိခိုက်သောဧရိယာသည် နည်းပါးပြီးအလယ်ရွက်ကြောတလျောက် ၅-၈ စင်တီမီတာခန့် ချဲ့ထွင်နိုင်ပါတယ်။
သီးနှံအာဟာရနှင့် ဂေါ်ဖီမျိုးသီးနှံပင်များတွင် ရွက်ညှာရိုးတံအနက်ရောင်ဖြစ်ခြင်း
ရွက်ညှာရိုးတံအနက်ရောင်ဖြစ်ခြင်းက ပါရန်ခီမာဆဲလ်တွင် ဆိုက်တိုပလာဇမ် ပျက်စီးမှုကြောင့် ဖြစ်ပေါ်ပြီး မြေကြီးထဲရှိ ပိုတက်စီယမ်နည်းပြီး ဖော့စဖရပ် များသောအခါ ပိုတက်စီယမ်နှင့် ဖော့စဖရပ်အာဟာရ မညီမျှမှုဖြစ်ခြင်းနှင့် ဆက်စပ်နေပါတယ်။
နိုက်ထရိုဂျင်နှုန်းထားများတဲ့ အခါတွင်လည်း ထိုပြဿနာဖြစ်ပွားနိုင်ပါတယ်။ ဂေါ်ဖီထုပ်ကို ကာလကြာရှည်စွာ သိုလှောင်ထားပါကလည်း ရွက်ညှာရိုးတံအနက်ရောင်ဖြစ်ခြင်းကို ပိုမိုသိသာစွာ မြင်တွေ့ရနိုင်ပါတယ်။ လိုအပ်သောနိုက်ထရိုဂျင် ပမာဏထက်ပိုနေပါကပန်းဂေါ်ဖီစိမ်းတွင် အတွင်းလှိုက်ပုပ်သိုးခြင်း ကြုံရတတ်ပါတယ်။