ပိုတက်စီယမ်အာဟာရချို့တဲ့ခြင်း (K) - ပန်းဂေါ်ဖီ
၆၄၄၁ - ပိုတက်စီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း- ပန်းဂေါ်ဖီ- အဓိကပုံရိပ်
၃ ခုထဲမှ နံပါတ် ၁ အရင် နောက်
၆၄၄၁ - ပိုတက်စီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း- ပန်းဂေါ်ဖီ- အဓိကပုံရိပ်
လက္ခဏာဖော်ပြချက်
အရွက်အနားများသည် အဝါရောင်မှ အညိုဖျော့ရောင်အဖြစ်သို့ပြောင်းလဲပြီးနောက်ပိုင်းတွင် အညိုနက်ရောင်အဖြစ်ပြောင်းလဲသွားပါတယ်။ ချို့တဲ့မှုများဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်တဲ့ကြောင့် အရွက်အနားများသည် အရောင်လွင့်ပြယ်ပြီးတွန့်လိပ်သွားပါတယ်။ အရွက်များတွင် ဖယောင်းသားနှင့် တူသောအရာများနည်းလာပါတယ်။
အချဉ်ပေါက်နေသောမြေများ (pH နည်းပါးသောမြေ)၊ သဲဆန်သော သို့မဟုတ် ပွသောမြေများ (ပျော်ဝင်နိုင်သည်)၊ ရေငတ်ခြောက်သွေ့သောအခြေအနေ၊ မိုးများခြင်း (ပျော်ဝင်နိုင်သည်) သို့မဟုတ် လွန်ကဲစွာရေသွင်းခြင်း၊ ရွံ့စေးဆန်လွန်းသောမြေ၊ ပိုတက်စီယမ်ပါရှိမှု နည်းပါးသောမြေ၊ မဂ္ဂနီစီယမ် ပေါကြွယ်ဝသောမြေတို့ကြောင့် ဆိုးဝါးနိုင်ပါသည်။
အအေးဒဏ်ကြောင့် ထိခိုက်ခြင်းနှင့် ရေငတ်ခြင်းတို့ကိုခံနိုင်ရည်ရှိရန်၊ သက်ရှိကြွင်းကျန်များတိုးမြှင့်ထည့်ခြင်းဖြင့် အထွက်နှုန်းတိုးလာပြီးအလေးချိန်ရှိလာခြင်း စောစီးစွာနှင့် ညီညာစွာဖြင့် သိသာထင်ရှားစွာ ရင့်မှည့်သောသီးနှံ တို့သည်အရေးကြီးပါသည်။
ဖြစ်ပွားရခြင်းအကြောင်းဖော်ပြချက်
အရွက်တွင် ပိုတက်စီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (ဓာတ်ပုံ- ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်း)