fbpx

သီးနှံအာဟာရ ဖြေရှင်းနည်းများ

ဂေါ်ဖီထုပ်၊ ပန်းဂေါ်ဖီ

ဂေါ်ဖီသီးနှံ၏ အရသာကောင်းမွန်စေခြင်း

ဂေါ်ဖီသီးနှံများ၏ သကြားပါဝင်မှုကို ပိုမိုကောင်းမွန်စေရန်အတွက် အာဟာရကောင်းမွန်မှုသည် မရှိမဖြစ် လိုအပ်တဲ့ ကြိုတင်သတ်မှတ်ချက်တစ်ခုဖြစ်တဲ့အတွက် ချိုမြပြီးအရသာရှိတဲ့ သီးနှံတွေကို ရရှိမှာပဲဖြစ်ပါတယ်။


သီးနှံအာဟာရနှင့် ဂေါ်ဖီသီးနှံအရသာ


ဆာလ်ဖာ (S)


ဂေါ်ဖီပင်များတွင် ဆာလ်ဖာသည် ကောင်းမွန်သောဆောင်ရွက်မှုလက္ခဏာနှင့် ကျန်းမာရေးကောင်းမွန်စေသော ဂုဏ်သတ္တိတို့ရှိသော ချိုသောဂေါ်ဖီထုတ်များရရှိရန်အတွက် လိုအပ်ပါတယ်။ ဆာလ်ဖာအာဟာရပြည့်ပြည့် ဝဝရရှိခြင်းသည် ချိုသောဂေါ်ဖီထုပ်ဖြစ်စေရန် ဆောင်ရွက်ပေးနိုင်ပါတယ်။ 


မော်လီဒီနမ် (Mo) နှင့် ဇင့် (Zn) 


မော်လီဒီနမ် (Molybdenum) နှင့် ဇင့်တို့သည်လည်း သကြားပါဝင်မှုကို များပြားစေပါတယ်။ လုံလောက်သောပမာဏရရှိချိန်တွင် ဇင့်သည် အရွက်၏သကြားပါဝင်မှုကို များပြားစေပါတယ်။ ဇင့်သည်ပရိုတိန်းနှင့် တည်မြဲစွာပေါင်းစပ်ပြီး ၎င်းသည် အင်ဇိုင်းမြောက်မြားစွာ၏ ဖွဲ့စည်းတည်ဆောက်မှုနှင့် လုပ်ဆောင်ချက်ဆိုင်ရာ  အရာဝတ္တူပဲဖြစ်ပါတယ်။ ဖော့စ‌ဖောရပ်ကိုအလွန်အကျွံ သုံးစွဲပါက ဇင့်စုတ်ယူမှုကိုအဟန့်အတား ဖြစ်စေပါတယ်။ ထို့ကြောင့် ဇင့်နှင့် ဖော့စဖောရပ်တို့သည် မျှတနေစေရန် အရေးကြီးပါတယ်။

 

မဂ္ဂနိးစ် (Mn)


မဂ္ဂနိးစ်ထည့်သွင်းမှုနည်းပါးခြင်းသည် သီးနှံအရည်အသွေးကိုသက်ရောက်စေပါတယ်။ သီးနှံတွင် မဂ္ဂနိးစ်ကောင်းမွန်စွာ ထည့်သွင်းခြင်းက သကြားပါဝင်မှုကို များပြားစေပါတယ် ။

သင့်ရဲ့ ဂေါ်ဖီထုပ်၊ ပန်းဂေါ်ဖီသီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား

သင့်ရဲ့ သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား။ အောက်ပါ ဇယားတွင် သီးနှံအဟာရချို့တဲ့ခြင်းများကို အလွယ်တကူ ရှာဖွေပါ။

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်းရွန်း(သံဓာတ်)
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

မှန်ကန်သောအာဟာရစီမံခန့်ခွဲမှုက ဂေါ်ဖီထုပ်၊ပန်းဂေါ်ဖီ သီးနှံများကို မည်သို့ အကျိုးသက်ရောက်နိုင်သလဲ

ဂေါ်ဖီထုပ်၊ ပန်းဂေါ်ဖီ သီးနှံအာဟာရဆောင်းပါး အားလုံးကို ကြည့်ရန်


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅