ဂေါ်ဖီသီးနှံ၏ အရသာကောင်းမွန်စေခြင်း
ဂေါ်ဖီသီးနှံများ၏ သကြားပါဝင်မှုကို ပိုမိုကောင်းမွန်စေရန်အတွက် အာဟာရကောင်းမွန်မှုသည် မရှိမဖြစ် လိုအပ်တဲ့ ကြိုတင်သတ်မှတ်ချက်တစ်ခုဖြစ်တဲ့အတွက် ချိုမြပြီးအရသာရှိတဲ့ သီးနှံတွေကို ရရှိမှာပဲဖြစ်ပါတယ်။
သီးနှံအာဟာရနှင့် ဂေါ်ဖီသီးနှံအရသာ
ဆာလ်ဖာ (S)
ဂေါ်ဖီပင်များတွင် ဆာလ်ဖာသည် ကောင်းမွန်သောဆောင်ရွက်မှုလက္ခဏာနှင့် ကျန်းမာရေးကောင်းမွန်စေသော ဂုဏ်သတ္တိတို့ရှိသော ချိုသောဂေါ်ဖီထုတ်များရရှိရန်အတွက် လိုအပ်ပါတယ်။ ဆာလ်ဖာအာဟာရပြည့်ပြည့် ဝဝရရှိခြင်းသည် ချိုသောဂေါ်ဖီထုပ်ဖြစ်စေရန် ဆောင်ရွက်ပေးနိုင်ပါတယ်။
မော်လီဒီနမ် (Mo) နှင့် ဇင့် (Zn)
မော်လီဒီနမ် (Molybdenum) နှင့် ဇင့်တို့သည်လည်း သကြားပါဝင်မှုကို များပြားစေပါတယ်။ လုံလောက်သောပမာဏရရှိချိန်တွင် ဇင့်သည် အရွက်၏သကြားပါဝင်မှုကို များပြားစေပါတယ်။ ဇင့်သည်ပရိုတိန်းနှင့် တည်မြဲစွာပေါင်းစပ်ပြီး ၎င်းသည် အင်ဇိုင်းမြောက်မြားစွာ၏ ဖွဲ့စည်းတည်ဆောက်မှုနှင့် လုပ်ဆောင်ချက်ဆိုင်ရာ အရာဝတ္တူပဲဖြစ်ပါတယ်။ ဖော့စဖောရပ်ကိုအလွန်အကျွံ သုံးစွဲပါက ဇင့်စုတ်ယူမှုကိုအဟန့်အတား ဖြစ်စေပါတယ်။ ထို့ကြောင့် ဇင့်နှင့် ဖော့စဖောရပ်တို့သည် မျှတနေစေရန် အရေးကြီးပါတယ်။
မဂ္ဂနိးစ် (Mn)
မဂ္ဂနိးစ်ထည့်သွင်းမှုနည်းပါးခြင်းသည် သီးနှံအရည်အသွေးကိုသက်ရောက်စေပါတယ်။ သီးနှံတွင် မဂ္ဂနိးစ်ကောင်းမွန်စွာ ထည့်သွင်းခြင်းက သကြားပါဝင်မှုကို များပြားစေပါတယ် ။