fbpx

ဇင့်အာဟာရချို့တဲ့ခြင်း- စပျစ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - စပျစ်သီးနှံ

သီးနှံအဟာရ

B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mn မဂ္ဂနီး
N နိုက်ထရိုဂျင်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

စပျစ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

အရွက်များသည် အစိမ်းဖျော့ရောင်ပြနေပြီး ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် စိမ်းဝါရောင် အရောင်မညီကွက်များတွေ့ရပါသည်။ ရွက်ကြောကြားဧရိယာများသည် နောက်ပိုင်းတွင် အရောင်ဖျော့သွားပါသည်။ နောက်ပိုင်း ကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးမူများသည် စိမ်းဝါရောင်အပိုင်းများ သေသွားပြီး အရွက်များ လိပ်သွားပါသည်။ ဇင့်ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာများသည် အရွက်ရင့်များမှ အညွှန့်ထိပ်ထိ တိုးသွားပါသည်။
စပျစ်ခိုင်များသည် သေးငယ်သွားပါသည်။ စပျစ်ခိုင်အနည်းငယ်သာ ရှိပါသည်။ အသီးအများစုသည် သေးငယ်၍ အစေ့မပါပါ။

Reason

P မြင့်မားသည့် အချိန်တွင် ဇင့်ဓာတ်သည် ဖော့စဖိတ်နှင့် ပေါင်းပြီး စုပ်ယူ၍မရသော ဇင့်ဖော့စဖိတ်ပုံပြောင်းသွားပြီး အပင်မှ မစုပ်ယူနိုင့်ပါ။ ဖော့စဖိတ်ဓာတ် စုပ်ယူမှုများခြင်းသည် ဇင့်၏လှုပ်ဆောင်မှုကို နောင့်နှေးစေပါသည်။ အထူးသဖြင့် အောက်ဇင်ချက်လှုပ်မူတာဝန်ကို နှောင့်နှေးစေပါသည်။

Zinc is important for

  • ကျန်းမာသော အစိမ်းရောင်အရွက်များ။
  • အသီးတင်မှုနှင့် ကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးမှုအတွက် အရေးကြီးပါသည်။
  • အသီးအရေအသွေးကောင်းမွန်ပြီး အချိုဓာတ်တိုးလာစေပြီး အချဉ်ဓာတ်ပါဝင်မှုကို လျှော့နည်းစေပါသည်။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅