fbpx

ဇင့်အာဟာရချို့တဲ့ခြင်း- စပျစ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - စပျစ်သီးနှံ

သီးနှံအဟာရ

B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mn မဂ္ဂနီး
N နိုက်ထရိုဂျင်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

စပျစ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ဇင့်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်လျင် စပျစ်သီးခိုင်များ သေးငယ်သွားပါသည်။ စပျစ်သီးခိုင် အနည်းငယ်သာရှိပါသည်။ အများစုသည် အသီးများသေးငယ်ပြီး အစေ့မတင်ပါ။
ပထမဆုံး အရွက်များသည် အစိမ်းရောင်ဖျော့နေပြီး ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အရောင်မညီကွက်ကြားပုံစံ အဝါရောင်ဖြစ်နေပါသည်။ နောက်ပိုင်းတွင် ရွက်ကြောကြားဧရိယာများတွင် အရောင်ဖျော့သွားပါသည်။ ရွက်ကြောတစ်လျောက်တွင် အစိမ်းရင့်ရောင် အနားသပ်များရှိနေပါသည်။ နောက်ပိုင်း ဖွံ့ဖြိုးလာလျှင် စိမ်းဝါရောင်အစိတ်ပိုင်းများသည် အရွက်များလိပ်သွားပါသည်။

Reason

ဇင့်ဓာတ်ချို့တဲ့မူပြင်းထန်ခြင်း ဇင့်ပါဝင်မူနည်းခြင်းသည် သဲဆန်သောမြေများနှင့် မြေချဉ်ငံဓာတ်မြင့်သောမြေများ သို့ ဖော့စဖော်ရစ်ပါဝင်မူမြင့်သောမြေများနှင့် ဆက်စပ်ပါသည်။ P မြင့်မားသည့် အချိန်တွင် ဇင့်ဓာတ်သည် ဖော့စဖိတ်နှင့် ပေါင်းပြီး စုပ်ယူ၍မရသော ဇင့်ဖော့စဖိတ်ပုံပြောင်းသွားပြီး အပင်မှ မစုပ်ယူနိုင့်ပါ။ ဖော့စဖိတ်ဓာတ် စုပ်ယူမှုများခြင်းသည် ဇင့်၏လှုပ်ဆောင်မှုကို နောင့်နှေးစေပါသည်။ အထူးသဖြင့် အောက်ဇင်ချက်လှုပ်မူတာဝန်ကို နှောင့်နှေးစေပါသည်။ 

Zinc is important for

  • ကျန်းမာသော အစိမ်းရောင်အရွက်များ။
  • အသီးတင်မှုနှင့် ကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးမှုအတွက် အရေးကြီးပါသည်။
  • အသီးအရေအသွေးကောင်းမွန်ပြီး အချိုဓာတ်တိုးလာစေပြီး အချဉ်ဓာတ်ပါဝင်မှုကို လျှော့နည်းစေပါသည်။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅