fbpx

မဂ္ဂနီစီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း- စပျစ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - စပျစ်သီးနှံ

သီးနှံအဟာရ

B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mn မဂ္ဂနီး
N နိုက်ထရိုဂျင်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

စပျစ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

မဂ္ဂနီစီယမ် မရှိလျှင် စပျစ်ခိုင်အညိုရောင်ဆဲလ်သေဖြစ်ခြင်းစသည့် ပုံမှန်မဟုတ်သည့် အရာများ တွေ့ရပါသည်။ ၎င်းသည် စပျစ်ခိုင်များ အညိုရောင်ခေါင်းပေါက်များ စတင်ဖြစ်ပေါ်ပြီး နောက်ပိုင်းတွင် အသီးအခွံများ ပျက်ဆီးသွားပြီး အတွင်းသားများ ရေကြည်လွှာများ ဖြစ်သွားပါသည်။
ရောဂါအနေဖြင့် ရေနာသီးရောဂါမြင့် လူသိများပါသည်။

Reason

မဂ္ဂနီစီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (စပျစ်ခိုင်ရိုးတန်များတွင် အညိုရောင်များ ဖြစ်ပေါ်ခြင်း)

မြေကြီးတွင် မဂ္ဂနီဆီယမ် အလုံအလောက် ရှိနေသော်လည်း ပိုတက်ဆီယမ် သို့မဟုတ် အမိုနီယမ် မလွန်အကျွံထည့်ပေးခြင်းသည် မဂ္ဂနီဆီယမ် ချို့တဲ့ခြင်းကို အားပေးပါသည်။

Magnesium is important for

  • ကျန်းမာသော အစိမ်းရောင်အရွက်များ စိမ်းဝါရောင်ဖြစ်စေပါသည်။
  • စပျစ်သီးများတွင် အရက်ပါဝင်မူ တိုးလာစေပါသည်။
  • စပျစ်သီးများတွင် သကြားဓာတ်ပါဝင်မူ တိုးလာစေခြင်း။
  • စပျစ်ပင်စည်များတွင် အညိုရောင်ဆဲလ်သေဖြစ်ပေါ်မူကို တားဆီး ထိန်းချုပ်ထားနိုင်ခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅