ဂေါ်ဖီထုပ် ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း
Symptoms
ယေဘုယျအားဖြင့် အပင်ကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးမှုကို နှောင့်နှေးစေပြီး ကြီးထွားမှုကို ရပ်တန့်စေပါသည်။ အဖြူရောင် ဂေါ်ဖီထုပ်တွင် အရည်ရွှန်းပြီး ကြွတ်စပ်သည့် တစ်သျှူးများ ဖွံ့ဖြိုးလာပါသည်။ ဂေါ်ဖီထုပ်ဖြစ်ပေါ်ခြင်းကို ဟန့်တားခြင်းခံရပြီး သီးနှံများသည် မှိုရောဂါဝင်ရောက် တိုက်ဖျက်မှုကို များစွာ ခံနိုင်ရည်မရှိပါ။
Reason
ဆာလ်ဖာဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း (ချို့တဲ့မှုပြင်းထန်သည့်ပုံ (ဘယ်)၊ ကျန်းမာသန်စွမ်းသည့်အပင် (ညာ) ဆာလ်ဖာဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်းသည် နိုက်ထရိုဂျင်မရှိသည့်ပုံနှင့် အလွယ်တကူရောထွေးနိုင်ပါသည်။ လက္ခဏာရပ်သည် အပင်ကြီးထွားမှုကို နှောက်နှေးစေပြီး ရပ်တန့်စေပါသည်။ သို့သော် ဆာလ်ဖာထည့်သွင်းမှု နည်းလျှင် အဝါရောင်သည် ပို၍ငယ်ရွယ်နုပျိုသော အရွက်များတွင် စတင်တွေ့ရှိရပါသည်။ ထိုအချိန်တွင် နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာသည် ပို၍ရ၍့်သော အရွက်များတွင် မြင်တွေ့နိုင်ပါသည်။