fbpx

နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း - ကော်ဖီ

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ကော်ဖီ

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ကော်ဖီ အဝါရောင်ပြောင်းခြင်း

Symptoms

နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့သည့် အပင်များ၏ အရွက်ရင့်များသည် ချို့တဲ့မူဆက်၍ဖြစ်ပေါ်လျှင် ဖြူဝါရောင်ဖျော့ဖျော့ သို့ အပြည့်အဝပြောင်းလည်းသွားပြီး ပျက်ဆီးသွားပါသည်။ဆာလ်ဖာရရှိမူနည်းသော အပင်များသည် အရွက်နုများတွင် အညိုရောင်ဆဲလ်သေများ ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။ ထိုဖြစ်စဉ်နှစ်ခုလုံးသည် ကြီးထွားမှုကို သိသိသာသာ ရပ်တန့်စေပါသည်။

Reasons

နိုက်ထရိုဂျင် ချို့တဲ့ခြင်း (ဘယ်) နှင့် ဆာလ်ဖာ ချို့တဲ့ခြင်း (ညာ) အပင်မှ နိုက်ထရိုဂျင်ရရှိမှုလျှော့နည်းသည့်အချိန်တွင် အရွက်ရင့်များတွင် အဝါရောင်များ စတင်ပြသသည်။ ကော်ဖီတွင် အလင်းရောင်တိုက်ရိုက်ထိတွေ့သော အညွန့်များတွင် ထိုလက္ခဏာများ မကြာခဏတွေ့ရှိရပါသည်။ နိုက်ထရိုဂျင် နှင့် ဆာလ်ဖာ ချို့တဲ့သည့် အဝါရောင်ပြောင်းလည်းခြင်းသည် အနည်းငယ် ဆင်တူပါသည်။ ဆာလ်ဖာဓာတ်မရှိသည့် အချိန်တွင် အရွက်များသည် အရောင်တောက်ပနေစဉ်တွင် နိုက်ထရိုဂျင်ချို့တဲ့လျှင် အရွက်မျက်နှာပြင်သည် အရောင်မှိုင်းနေပါသည်။

Nitrogen is important for

  • သီးနှံကြီးထွားသည့် ဖြစ်စဉ်များတွင် အဓိကအခန်းကဏ္ဍမှ ပါဝင်နေပါသည်။
  • ပင်ပိုင်းကြီးထွားမှု ပိုမိုထုတ်လုပ်ပေးနိုင်ခြင်း
  • ပင်ပိုင်းကြီးထွားမှု ပိုမိုထုတ်လုပ်ပေးနိုင်ခြင်း
  • ပန်းပွင့်အရေအတွက် များပြားလာနိုင်ခြင်း
  • အထွက်နှုန်းမြင့်မာစေခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅