fbpx

သီးနှံအာဟာရ ဖြေရှင်းနည်းများ

အာလူး

အာလူး၏ကစီဓာတ်ပါဝင်မှုနှင့် အရည်အသွေးကို လွှမ်းမိုးခြင်း

ကမ္ဘာတစ်ဝန်းတွင် အာလူးသည် ကစီဓာတ်အတွက်အရေးအကြီးဆုံးအရင်းအမြစ်များထဲမှ တစ်ခု ဖြစ်ပါသည်။

အာလူးမျိုးရွေးချယ်မှုသည် အလွန်အရေးကြီးပြီး ဂျာမဏီကဲ့သို့သော နိုင်ငံများတွင် ကစီဓာတ် ၁၃ ရာခိုင်နှုန်းထက်များသော အာလူးများကို လိုအပ်ပါသည်။ ကစီဓာတ်ပါဝင်မှုများလေလေ ဆုံးရှူံးမှုနည်းလေလေဖြစ်ပါသည်။

 

သီးနှံအာဟာရနှင့် အာလူး၏ကစီဓာတ်ပါဝင်မှု


နိုက်ထရိုဂျင်

 

ကစီဓာတ်ပါဝင်မှုတွင် နိုက်ထရိုဂျင်၏ လွှမ်းမိုးသက်ရောက်မှု

နိုက်ထရိုဂျင်သည် ရွက်ပြန့်ကြီးထွားမှုအတွက် မရှိမဖြစ်လိုအပ်သော အာဟာရဖြစ်ပါသည်။ သို့သော်လည်း အပူအအေးမျှတသော ရာသီဥတုတွင် ကြီးထွားမှု၏ နောက်ပိုင်းအချိန်များ၌ နိုက်ထရိုဂျင် ပိုလျှံစွာထည့်သွင်းခြင်းသည် ရင့်မှည့်မှုကို နောက်ကျစေပြီး ကစီဓာတ်ပါဝင်မှုကိုလည်း လျော့နည်းစေကာ အာလူးထွက်ကုန်ထုတ်လုပ်မှု၏ အရည်အသွေး ကျဆင်းနိုင်ပါသည်။

 

ဖော့စဖိတ်

 

ဖော့စပရပ်နှင့် ကစီဓာတ်၏စေးပျစ်ခြင်း

 

ဖော့စဖိတ်မြေသြဇာအသုံးပြုမှူသည် ကစီဓာတ်၏အရည်အသွေးကို လွှမ်းမိုးနိုင်ပါသည်။ အာလူးဥ၏ ဖော့စဖိတ်ပါဝင်မှူတိုးလာခြင်းကြောင့် စေးပျစ်သောကစီဓာတ်၏ စေးပျစ်မှူကို တိုးမြင့်စေကာ အပူချိန်လျော့နည်းစေပါသည်။
ဒိန်းမတ်နိုင်ငံမှ ကိန်းဂဏန်းအချက်အလက်များက အာလူးဥဖော့စဖိတ်ပါဝင်မှူနှင့် စေးပျစ်မှုနှင့် တိုင်းတာနိုင်သော ကစီဓာတ်အရည်အသွေးတို့၏ ဆက်စပ်မှုကို ဖော်ပြပါသည်။

အာလူးအတွက် ထောက်ခံအကြံပြုထားသော ယာရာမြေသြဇာ

သင့်ရဲ့အာလူးသီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား

သင့်ရဲ့ သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား။ အောက်ပါ ဇယားတွင် သီးနှံအဟာရချို့တဲ့ခြင်းများကို အလွယ်တကူ ရှာဖွေပါ။

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်းရွန်း(သံဓာတ်)
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

မှန်ကန်သောအာဟာရစီမံခန့်ခွဲမှုက အာလူး သီးနှံများကို မည်သို့ အကျိုးသက်ရောက်နိုင်သလဲ

အာလူး သီးနှံအာဟာရဆောင်းပါး အားလုံးကို ကြည့်ရန်


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅