fbpx

သီးနှံအာဟာရ ဖြေရှင်းနည်းများ

စတော်ဘယ်ရီ

စတော်ဘယ်ရီ သီးနှံအာဟာရလိုအပ်ချက်

သီးနှံကြီးထွားသည့် အဆင့်ပေါ်မှုတည်ပြီး အာဟာရလိုအပ်ချက် ပြောင်းလည်းနိုင်ပါသည်။ မတူညီသော ကြီးထွားသည့်အဆင့်များတွင် အရေကြီးဆုံး အာဟာရများကို ဘယ်အာဟာရတွေ အရေးကြီးလည်း ဆိုတာ ဖော်ထုတ်လိုက်ပါတယ်။

အရေးကြီးသော ကြီးထွားသည့်အဆင့်တွင် အာဟာရများ၏ အခန်းကဏ္ဍ

Post harvest to New growth or Establishment

ရိတ်သိမ်းပြီးနောက်ပိုင်း အပင်သစ်စတင်ကြီးထွားသည့်အဆင့်

နိုက်ထရိုဂျင် - အမြစ်စုံတွင်သိုလှောင်ထားသော အစာများ ပြန်လည်အသုံးပြုပြီး အရွက်သစ်များ ဆက်တိုက်ကြီးထွားစေရန်

ပိုတက်စီယမ်၊ ကယ်လ်စီယမ်၊ ဘိုရွန်နှင့် ဇင့်- အမြစ်ကြီးထွားမှုကို အမြင့်မားဆုံးရရှိစေပြီး အပင်သစ်ကြီးထွားမှုကို ထောက်ပံ့ပေးနိုင်ခြင်း။

ပိုတက်စီယမ်- ကောင်းမွန်သောအပင်ကြီးထွားမှုကို ဖြစ်ပေါ်စေခြင်း

Vegetative growth

ပင်ပိုင်းကြီးထွားသည့်အဆင့်

နိုက်ထရိုဂျင်- အရွက်နှင့်အပင်ပျံ့ကားစွာကြီးထွားသည့်အဆင့်တွင် အဓိကလိုအပ်ပါသည်။

ဖော့စဖေရပ်- ပန်းပွင့်သည့်တလျှောက်လုံး စုပ်ယူပါသည်။

ကယ်လ်စီယမ်- အပင်တည်ဆောက်ရန်နှင့် ကြီးထွားသည့် တစ်သျှူးများကို ပုံမှန်ထောက်ပံ့ပေးရန်။

ဆာလ်ဖာ နှင့် မဂ္ဂနီစီယမ်- ထွားကြိုင်းပြီးကျန်းမာသော အရွက်ကြီးထွားမှုကို ထိန်းထားရန်နှင့် အပင်ထောက်ပံ့ပေးမှုကို တိုးစေရန်။

အနည်းလိုအာဟာရများ- အစာချက်လုပ်နိုင်သော ကြီးထွားမှုကို ကန့်သတ်ချက်မရှိဘဲ သေချာစေရန်။

Flowering to fruit set

ပန်းပွင့်မှ အသီးတင်သည့်အဆင့်

ပိုတက်စီယမ်- ဘယ်ရီသီးကြီးထွားသည့်အဆင့်တွင် အများဆုံးလိုအပ်ပြီး အသီးအရည်အသွေးကို ကောင်းမွန်စေပါသည်။

နိုက်ထရိုဂျင်- အသီးပုံမှန်ကြီးထွားမှုကို မထိန်းညှိနိုင်သောကြောင့် ပမာဏကိုလျှော့သုံးရန်။

ဖော့စဖောရပ်- ပန်းပွင့်သည့်တလျှောက်လုံး စုပ်ယူရရှိရန် လိုအပ်ပါသည်။

ကယ်လ်စီယမ် နှင့် မဂ္ဂနီစီယမ်- တစ်သျှူးသစ်များကြီးထွားမှုကို ထောက်ပံ့ရန်၊ အသီးတွင်းပါဝင်ပစ္စည်းများ အားကောင်းစေရန်၊ ရောဂါကျရောက်မှုကို လျှော့နည်းစေပြီး တာရှည်အထားခံမှုကို ကြာရှည်စေပါသည်။

ဘိုရွန်- ဝတ်မှုန်ထုတ်လုပ်မှု၊ အစေ့ဖြစ်ပေါ်မှု နှင့် အသီးတင်မှုတို့ကို ကောင်းမွန်စေခြင်း။

တခြား အနည်းလိုအာဟာရများ- အပင်ကြီးထွားမှုကို ထိန်းထားနိုင်ရန်လိုအပ်ခြင်း။

Fruiting to maturity

အသီးသီးခြင်းမှ ရင့်မှည့်ခြင်း

ပိုတက်စီယမ်- အသီးအရည်အသွေး၊ အချိုဓာတ်၊ အချဉ်ဓာတ်နှင့် အရသာအမြင့်မားဆုံးကောင်းမွန်ခြင်း

ဖော့စဖောရပ်- စုပ်ယူထားသော အာဟာရများကို အသီးစီပြန်လည်ထောက်ပံ့ပေးနိုင်ခြင်း

နိုက်ထရိုဂျင်- အခြားသောအာဟာရဓာတ်များနှင့် ညီမျှစွာ ထည့်ပေးရန်။ နိုက်ထရိုဂျင် အလွန်ကျွံထည့်ပေးလျှင် အသီးပုတ်သွားနိုင်ပြီး အလွန်နည်းသွားလျှင် အသီးအရွယ်စား သေးငယ်သွားခြင်း။

ဘိုရွန်နှင့် ကယ်လ်စီယမ်- အသီးသန်မာစေခြင်း

သင့်ရဲ့ စတော်ဘယ်ရီသီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား

သင့်ရဲ့ သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား။ အောက်ပါ ဇယားတွင် သီးနှံအဟာရချို့တဲ့ခြင်းများကို အလွယ်တကူ ရှာဖွေပါ။

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Mn မဂ္ဂနီး
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ
Fe အိုင်းရွန်း (သံဓာတ်)

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

မှန်ကန်သောအာဟာရစီမံခန့်ခွဲမှုက သင့် စတော်ဘယ်ရီသီးနှံများကို မည်သို့ အကျိုးသက်ရောက်နိုင်သလဲ

စတော်ဘယ်ရီ သီးနှံအာဟာရဆောင်းပါး အားလုံးကို ကြည့်ရန်


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅