စတော်ဘယ်ရီသီးကို ဘယ်လိုအထားခံအောင်လုပ်မလဲ
စတော်ဘယ်ရီသီးသည် အလွန်ပျက်စီးလွယ်သော အသီးဖြစ်သလို ရိတ်သိမ်းပြီးနောက်ပိုင်းလည်း အလွယ်တကူ ပျက်စီးစေပါသည်။ ထို့အပြင် ကယ်လ်စီယမ် ပမာဏနည်းခြင်းသည် ကြာရှည်အထားခံမှုကို သိသိသာသာဆိုးရွားစွာထိခိုက်စေပါသည်။
ကယ်လ်စီယမ်သည် အသီးမာကြောစေပြီး အရည်သွေးကို ထိန်းသိမ်းထားနိုင်ပြီး ကြာရှည်အထားခံမှုကို တိုးစေပါသည်။
အရွက်၊ အရွက်ရိုးတန်၊ ပင်စည်စုံ နှင့် အမြစ်များတွင် ကယ်လ်စီယမ်ပမာဏများစွာရှိနေသောလည်း ဘယ်ရီသီး တည်ဆောက်မှုနှင့် တာရှည်အထားခံမှုကို ထောက်ပံ့ပေးနိုင်ရန် ပမာဏနည်းပါသည်။
အသီးအတွင်းသားနှင့် အသီးအရင်းပိုင်းတွင် ကယ်လ်စီယမ်ပါဝင်မှုနည်းသော်လည်း အသီးအနားများတွင် ပမာဏများများတွေ့ရသည်မှာ အသီးအရည်အသွေးအတွက် အရေးကြီးပါသည်။
စမ်းသက်ချက်များသည် ကယ်လ်စီယမ်သည် အသီးမာကျောမှုကို တိုးစေပြီး အရည်သွေးကြာရှည်စွာ ထိန်းထားနိုင်ပါသည်။
သို့သော်လည်း ကယ်လ်စီယမ်ပမာဏ အလွန်များခြင်းသည် အခြားသောဓာတ်ဖိုများ ကျယ်ပျံ့မှု၊ အသီးမာကြောမှုနှင့် ကြာရှည်အထားခံမှုကို လျှော့နည်းစေပါသည်။ ထို့ကြောင့် ကယ်လ်စီယမ်ပေးမှုသည် ပိုတက်စီယမ် နှင့် မဂ္ဂနီစီယမ်ကဲ့သို့သော တခြားဓာတ်ဖိုများ နှင့် ညီမျှစွာပေးရန် အရေးကြီးပါသည်။
ကယ်လ်စီယမ်အာဟာရသည် ရိတ်သိမ်းပြီးနောက်ပိုင်း မှိုရောဂါကျရောက်မှုကို လျှော့နည်းစေရန် ကူညီပေးနိုင်ပါသည်။ ကယ်လ်စီယမ်ကို မရိတ်သိမ်းခင် ရွက်ဖျန်းအနေဖြင့် ပေးနိုင်ပါသည်။
ကယ်လ်စီယမ် အဖြူရောင်ဖြစ်ပေါ်မှုကို လျှော့နည်းစေပြီး ရင့်မှည့်ချိန်တလျှောက် အသီးအရောင်ဖြစ်ပေါ်စေရန် အမ်သိုဆိုင်ရာနင် ရောင်ခြယ်ပစ္စည်းပမာဏ တိုးလာစေပါသည်။
ဆီလီကွန်သည် အသီးမာကြောမှုကို တိုးစေခြင်း
ဆီလီကွန်သည် အသီးအရည်အသွေးအပေါ်အကျိုးသက်ရောက်မှုရှိပါတယ်။ အသီးမာကြောမှုကို တိုးစေပြီး ရောဂါဒဏ်ခံနိုင်ရည်ရှိမှုကို တိုးစေပါသည်။ ဆီလီကွန်ပေးခြင်းသည် ကြာရှည်အထားခံမှုကို တိုးစေပါသည်။ ဆီလီကွန်အဓိကအကျိုးကျေးဇူးများသည် ဆဲလ်နံရံများ မာကျောမှုအခန်းကို တိုးစေပါသည်။