စတော်ဘယ်ရီအသီးအရေအတွက် တိုးလာစေရန်နည်းလမ်များ
ပန်းပွင့်ဖြစ်ပေါ်မှုနှင့် အသီးတင်မှုကောင်းမွန်ခြင်းတို့ ပေါင်းစပ်ထားခြင်းမှ အသီးအရေအတွက်တိုးလာခြင်းကို ဖြစ်စေပါသည်။
ညီမျှသောအပင်အာဟာရသည် အသီးအရေအတွက်မြင့်မားခြင်းကို သေချာစေပါသည်။ အထူးအဖြင့် ပိုတက်စီယမ်သည် ပန်းပွင့်စတင်ဖြစ်ပေါ်ခြင်းအတွက် အရေးကြီးပြီး ဘိုရွန်နှင့် ဇင့်သည် အသီးတင်ခြင်းနှင့် ပန်းပွင့်ဖြစ်ပေါ်ခြင်း နှစ်မျိုးလုံးကို လွမ်းမိုးနိုင်ပါသည်။
ပိုတက်စီယမ်သည် ပန်းဖူးစတင်ဖြစ်ပေါ်မှုကို ့ဆော်ပေးနိုင်ခြင်း
ပိုတက်စီယမ်အာဟာရသည် ပန်းပွင့်အရေအတွက်ပေါ်တွင် တိုက်ရိုက်အကျိုးသက်ရောက်မှုရှိပြီး အသီးတင်မှုကို ဆက်စပ်သက်ရောက်စေပါသည်။ အသီး တစ်တန်တွင် ၃-၄ ကီလိုဂရမ် ပိုတက်စီယမ်ပမာဏ မြင့်မားခြင်းသည် သန်မာသောကြီးထွားမှု ရရှိရန် လိုအပ်ပါသည်။
အခြားအာဟာရများနှင့် နိုင်းယှဉ်လျှင်(နိုက်ထရိုဂျင်) ပိုတက်စီယမ်သည် အသီးရင့်မှည့်ချိန်အတွင်း ပြင်းအားပျော့ရန် ခက်ခဲပါသည်။ ထို့ကြောင့် ပိုတက်စီယမ်လုံလုံလောက်လောက်ထည့်ပေးလျှင် အသီးရင့်မှည့်ချိန်တလျှောက် အရောင်ပြောင်းလည်းမှုကို ထိန်းသိမ်းပေးနိုင်ရန် လိုအပ်ပါသည်။ အသီးဖြစ်ပေါ်သည့်အချိန်မှ နောက်ဆုံးရိတ်သိမ်းချိန်အတွင်း အများဆုံးစုပ်ယူသည့်အချိန်ဖြစ်ပါသည်။
အသီးတင်ရန် ဘိုရွန်လိုအပ်ချက်
ဘိုရွန်ကောင်းကောင်းထည့်ပေးခြင်းသည် အမြစ်ကြီးထွားမှု၊ ဝတ်မှုန်မျိုးညှောက်ပေါက်မှု၊ အစေ့ဖြစ်ပေါ်မှုနှင့် အသီးတင်မှုအတွက် အရေးကြီးပါသည်။ ဘိုရွန်သည် အမှေးပါးတွင် ပါဝင်မှု၊ ဆဲလ်နံရံတည်ဆောက်မှုကို ထိန်းထားပေးနိုင်ခြင်းတို့အပေါ် တိုက်ရိုက်သက်ရောက် ပါသည်။
စမ်းသပ်ချက်များသည် အသီးတင်မှု၊ အသီးအရေအတွက် နှင့် အသီးအလေးချိန်ပေါ်တွင် ဘိုရွန်အကျိုးကျေးဇူးများကို သိသိသာသာတွေ့ရခြင်းသည် အထွက်နှုန်းကို ကောင်းမွန်စေရန်ဦးတည်နေပါသည်။ ၎င်းတို့သည် ဝတ်မှုန်ဖြစ်ပေါ်ခြင်းကို ဘိုရွန်လွမ်းမိုးသည့် အစိတ်ပိုင်းပါဝင်သောကြောင့် ဝတ်မှုန်ကူးမှုကို ပို၍ကောင်းမွန်စေပါသည်။
အသီး ၁ တန်တွင် ၅ ကီလိုနှင့် အထက် လိုအပ်ပါသည်။ ပန်းပွင့်နေစဉ်အတွင်း စုပ်ယူမှုတိုးလာခြင်းသည် အသီးတွင်းအကောင်းဆုံးစုဆောင်းမှုကို ဖြစ်စေပါသည်။ ဘိုရွန်လိုအပ်မှုသည် မျိုးပေါ်မူတည်ပြီး ပြောင်းလည်းနိုင်ပြီး အာဟာရကျွေးသည့်အစီစဉ်တွင် ထည့်သွင်းပေးရန် လိုအပ်ပါသည်။
ဇင့်သည် အသီးအရေအတွက် တိုးစေခြင်း
ဇင့်အသုံးပြုခြင်းသည် အပင်တစ်ပင်၏အသီးအရေအတွက်ကို တိုးစေခြင်းသည် အထွက်နှုန်းပိုမိုမြင့်မား စေပါသည်။ သို့သော် အလွန်များခြင်းသည် ပုံစံမမှန်ခြင်းကို ဖြစ်စေပါသည်။