fbpx

သီးနှံအာဟာရ ဖြေရှင်းနည်းများ

ဖရဲ ၊ သခွား

ဖရဲ၊ သခွားမွှေးကြီးထွားမှုအဆင့်တွင် အာဟာရများ၏အခန်းကဏ္ဍ

နိုက်ထရိုဂျင်နှင့်ပိုတက်စီယမ် - စောစောပိုင်းသန်မာကြီးထွားမှုကိုအားပေးသည်။

 

နိုက်ထရိုဂျင်နှင့်ပိုတက်စီယမ် - စောစောပိုင်းသန်မာကြီးထွားမှုကိုအားပေးသည်။

ဖော့စဖောရပ်စ်

- အမြစ်ဖွံ့ဖြိုးမှုကို အများဆုံးဖြစ်စေသည်။

ကယ်လ်စီယမ်

- အမြစ်နှင့်အရွက်ကြီးထွားမှုကို အားကောင်းစေသည်။

ဘိုရွန်၊ ဇင့်၊ မဂ္ဂနီးစ် 
စ်နှင့် မော်လီဒီနမ်

- အညွန့်ကောင်းကောင်းကြီးထွားမှုကိုသေချာစေသည်။

 နိုက်ထရိုဂျင်နှင့်
ဖော့စဖရပ်စ် 

- ဆက်လက်ကြီးထွားမှုကိုသေချာစေသည်။

ပိုတက်စီယမ်နှင့်
မဂ္ဂနီစီယမ် 

- ပန်းမပွင့်မီအရွက်တစ်သျှူးတွင် စုဝေးခြင်းကိုအမြင့်ဆုံးဖြစ်စေသည်။

 ကယ်လ်စီယမ် 

- သန်မာအားကောင်းသော အပင်ကြီးထွားမှုကို ထိန်းသိမ်းပေးသည်။

ဘိုရွန် 

- ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးတည်ခြင်းတို့ကိုသေချာစေသည်။

 ဆာလ်ဖာ

- အရွက်အရည်အသွေးကောင်းစေရန်နှင့် ကြီးထွားမှုကို ကန့်သတ်မထားရန်အတွက် အသားဓာတ်ဖွဲ့စည်းရန်အတွက် မရှိမဖြစ်လိုအပ်သည်။

အခြားအနည်းလိုအာဟာရများ 

- အရွက်အရည်အသွေးကောင်းရန်နှင့် ကြီးထွားမှုကိုကန့်သတ်မထားရန် သေချာစေသည်။

ပိုတက်စီယမ် 

- အပင်ကြီးထွားမှုကိုထိန်းသိမ်းပေးပြီးပန်းပွင့်မှုအများဆုံးဖြစ်စေသည်။

ဖော့စဖရပ်စ် 

- အသီးဖွံ့ဖြိုးကြီးထွားမှု

ကယ်လ်စီယမ် 

  သီးနှံမျိုးပွားပိုင်းဆိုင်ရာကြီးထွားမှုကို မြင့်မားစေပြီး အသီးသီးချိန် အစောပိုင်းအတွင်းအထောက်အပံ့ကောင်းများကိုသေချာစေသည်။

 မဂ္ဂနီစီယမ် 

- ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် သီးနှံထုတ်လုပ်မှုတို့ကို တိုးတက်ကောင်းမွန်စေသည်။

ဘိုရွန်နှင့်ဇင့် 

- ပန်းပွင့်ဖြစ်ပေါ်ခြင်း၊ ဖွံ့ဖြိုးကြီးထွားခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ကိုအများဆုံးဖြစ်စေသည်။

မဂ္ဂနီးစ်၊ မော်လီဒီနမ်နှင့်ဇင့် 

- ကောင်းမွန်စွာကြီးထွားမှုကို ထောက်ပံ့ပေးသည်။

နိုက်ထရိုဂျင်

- အသီးကြီးထွားခြင်းကိုထိန်းသိမ်းပေးရန် ပမာဏလျှော့ကျွေးပါ။

ပိုတက်စီယမ် 

- အသီး ကမောက်ကမဖြစ်ခြင်းများကို အနည်းဆုံးဖြစ်စေသည်။

ကယ်လ်စီယမ်

- အသီးခွံကောင်းခြင်း၊ အသားကျစ်လျစ်ခြင်း၊ အရည်အသွေးတို့ကိုထိန်းသိမ်းပေးပြီး အသီးဖင်မဲပုပ်ရောဂါ အန္တရာယ်ကိုလျှော့ချပေးသည်။

မဂ္ဂနီစီယမ် 

- ဤအဆင့်တွင် အရည်အသွေးကောင်းမွန်သော အသီးထုတ်လုပ်မှုအတွက် အများဆုံးလိုအပ်သည်။

ဘိုရွန်

- ကောင်းမွန်သောအသီးခွံပြီးပြည့်စုံရန်နှင့် ကယ်လ်စီယမ်ရွေ့လျားသွားလာမှုကို ကူညီပေးရန် သေချာစေသည်။

နိုက်ထရိုဂျင်

- အသီးကြီးထွားခြင်းနှင့် သကြားပါဝင်မှု မြင့်မားခြင်းတို့ကိုထိန်းသိမ်းပေးရန် ပမာဏလျှော့ကျွေးပါ။ ပမာဏလွန်ကဲပါ က ပုပ်သွားပြီးအသီးခွံပျက်စီးသွားမည် ဖြစ်သည်။

ပိုတက်စီယမ် 

- အသီးတွင် ပိုတက်စီယမ်ပမာဏကို အများဆုံးဖြစ်စေပြီး ကမောက်ကမဖြစ် ခြင်းများကိုနည်းပါးစေသည်။

ကယ်လ်စီယမ်

- ကောင်းမွန်သောအသီးခိုင်မြဲမှုနှင့် အရည် အသွေးကိုထိန်းသိမ်းရန်နှင့် အသီးဖင်မဲပုပ်ရောဂါကိုလျှော့ချပေးသည်။

ဘိုရွန်

- ညီညီညာညာရင့်မှည့်ခြင်းကိုသေချာစေ ပြီးအသီးဆီသို့ကယ်လစီယမ်ထောက် ပံ့မှုကောင်းမွန်စေသည်။

မဂ္ဂနီဆီယမ်၊ သံ၊ မဂ္ဂနီးစ်နှင့် ဇင့် 

- ကျန်းမာသန်စွမ်းသောအသီးကြီးထွားမှုကိုအားပေးသည်။

သင့်ရဲ့ ဖရဲ၊သခွားသီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား

သင့်ရဲ့ သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား။ အောက်ပါ ဇယားတွင် သီးနှံအဟာရချို့တဲ့ခြင်းများကို အလွယ်တကူ ရှာဖွေပါ။

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

မှန်ကန်သောအာဟာရစီမံခန့်ခွဲမှုက သင့် ဖရဲ၊သခွား သီးနှံများကို မည်သို့ အကျိုးသက်ရောက်နိုင်သလဲ

ဖရဲ ၊ သခွား သီးနှံအာဟာရဆောင်းပါး အားလုံးကို ကြည့်ရန်


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅