ဖရဲ၊ သခွားမွှေးကြီးထွားမှုအဆင့်တွင် အာဟာရများ၏အခန်းကဏ္ဍ
နိုက်ထရိုဂျင်နှင့်ပိုတက်စီယမ် - စောစောပိုင်းသန်မာကြီးထွားမှုကိုအားပေးသည်။
နိုက်ထရိုဂျင်နှင့်ပိုတက်စီယမ် | - | စောစောပိုင်းသန်မာကြီးထွားမှုကိုအားပေးသည်။ |
ဖော့စဖောရပ်စ် |
- | အမြစ်ဖွံ့ဖြိုးမှုကို အများဆုံးဖြစ်စေသည်။ |
ကယ်လ်စီယမ် |
- | အမြစ်နှင့်အရွက်ကြီးထွားမှုကို အားကောင်းစေသည်။ |
ဘိုရွန်၊ ဇင့်၊ မဂ္ဂနီးစ် |
- | အညွန့်ကောင်းကောင်းကြီးထွားမှုကိုသေချာစေသည်။ |
နိုက်ထရိုဂျင်နှင့် |
- | ဆက်လက်ကြီးထွားမှုကိုသေချာစေသည်။ |
ပိုတက်စီယမ်နှင့် |
- | ပန်းမပွင့်မီအရွက်တစ်သျှူးတွင် စုဝေးခြင်းကိုအမြင့်ဆုံးဖြစ်စေသည်။ |
ကယ်လ်စီယမ် |
- | သန်မာအားကောင်းသော အပင်ကြီးထွားမှုကို ထိန်းသိမ်းပေးသည်။ |
ဘိုရွန် |
- | ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် အသီးတည်ခြင်းတို့ကိုသေချာစေသည်။ |
ဆာလ်ဖာ |
- | အရွက်အရည်အသွေးကောင်းစေရန်နှင့် ကြီးထွားမှုကို ကန့်သတ်မထားရန်အတွက် အသားဓာတ်ဖွဲ့စည်းရန်အတွက် မရှိမဖြစ်လိုအပ်သည်။ |
အခြားအနည်းလိုအာဟာရများ |
- | အရွက်အရည်အသွေးကောင်းရန်နှင့် ကြီးထွားမှုကိုကန့်သတ်မထားရန် သေချာစေသည်။ |
ပိုတက်စီယမ် |
- | အပင်ကြီးထွားမှုကိုထိန်းသိမ်းပေးပြီးပန်းပွင့်မှုအများဆုံးဖြစ်စေသည်။ |
ဖော့စဖရပ်စ် |
- | အသီးဖွံ့ဖြိုးကြီးထွားမှု |
ကယ်လ်စီယမ် |
သီးနှံမျိုးပွားပိုင်းဆိုင်ရာကြီးထွားမှုကို မြင့်မားစေပြီး အသီးသီးချိန် အစောပိုင်းအတွင်းအထောက်အပံ့ကောင်းများကိုသေချာစေသည်။ | |
မဂ္ဂနီစီယမ် |
- | ပန်းပွင့်ခြင်းနှင့် သီးနှံထုတ်လုပ်မှုတို့ကို တိုးတက်ကောင်းမွန်စေသည်။ |
ဘိုရွန်နှင့်ဇင့် |
- | ပန်းပွင့်ဖြစ်ပေါ်ခြင်း၊ ဖွံ့ဖြိုးကြီးထွားခြင်းနှင့် အသီးသီးခြင်းတို့ကိုအများဆုံးဖြစ်စေသည်။ |
မဂ္ဂနီးစ်၊ မော်လီဒီနမ်နှင့်ဇင့် |
- | ကောင်းမွန်စွာကြီးထွားမှုကို ထောက်ပံ့ပေးသည်။ |
နိုက်ထရိုဂျင် |
- | အသီးကြီးထွားခြင်းကိုထိန်းသိမ်းပေးရန် ပမာဏလျှော့ကျွေးပါ။ |
ပိုတက်စီယမ် |
- | အသီး ကမောက်ကမဖြစ်ခြင်းများကို အနည်းဆုံးဖြစ်စေသည်။ |
ကယ်လ်စီယမ် |
- | အသီးခွံကောင်းခြင်း၊ အသားကျစ်လျစ်ခြင်း၊ အရည်အသွေးတို့ကိုထိန်းသိမ်းပေးပြီး အသီးဖင်မဲပုပ်ရောဂါ အန္တရာယ်ကိုလျှော့ချပေးသည်။ |
မဂ္ဂနီစီယမ် |
- | ဤအဆင့်တွင် အရည်အသွေးကောင်းမွန်သော အသီးထုတ်လုပ်မှုအတွက် အများဆုံးလိုအပ်သည်။ |
ဘိုရွန် |
- | ကောင်းမွန်သောအသီးခွံပြီးပြည့်စုံရန်နှင့် ကယ်လ်စီယမ်ရွေ့လျားသွားလာမှုကို ကူညီပေးရန် သေချာစေသည်။ |
နိုက်ထရိုဂျင် |
- | အသီးကြီးထွားခြင်းနှင့် သကြားပါဝင်မှု မြင့်မားခြင်းတို့ကိုထိန်းသိမ်းပေးရန် ပမာဏလျှော့ကျွေးပါ။ ပမာဏလွန်ကဲပါ က ပုပ်သွားပြီးအသီးခွံပျက်စီးသွားမည် ဖြစ်သည်။ |
ပိုတက်စီယမ် |
- | အသီးတွင် ပိုတက်စီယမ်ပမာဏကို အများဆုံးဖြစ်စေပြီး ကမောက်ကမဖြစ် ခြင်းများကိုနည်းပါးစေသည်။ |
ကယ်လ်စီယမ် |
- | ကောင်းမွန်သောအသီးခိုင်မြဲမှုနှင့် အရည် အသွေးကိုထိန်းသိမ်းရန်နှင့် အသီးဖင်မဲပုပ်ရောဂါကိုလျှော့ချပေးသည်။ |
ဘိုရွန် |
- | ညီညီညာညာရင့်မှည့်ခြင်းကိုသေချာစေ ပြီးအသီးဆီသို့ကယ်လစီယမ်ထောက် ပံ့မှုကောင်းမွန်စေသည်။ |
မဂ္ဂနီဆီယမ်၊ သံ၊ မဂ္ဂနီးစ်နှင့် ဇင့် |
- | ကျန်းမာသန်စွမ်းသောအသီးကြီးထွားမှုကိုအားပေးသည်။ |