ဖရဲ၊ သခွားမွှေးအသီး ကျစ်လျစ်ခြင်းကို တိုးမြှင့်ခြင်း
သခွားမွှေးဖောက်သည်အများစုသည် အသားကျစ်လျစ်သည့် အသီးတမျိုးကိုရှာဖွေကြသည်။ ထို့ကြောင့် သခွားမွှေးအသားကျစ်လျစ်ခြင်းသည် အဓိကသော့ချက်ဖြစ်သည်။
သီးနှံအာဟာရနှင့် သခွားမွှေးအသီးကျစ်လျစ်ခြင်း
ကယ်လ်စီယမ်
အပင်ကြီးထွားချိန်အစောပိုင်းတွင် ကယ်လ်စီယမ်အများအပြားကိုစားသုံးသည်။ ဤအချက်သည် ကြံ့ခိုင်သန်စွမ်းသောအရွက်ဖြစ်ပေါ်မှုကိုအားပေးသည်။ ဤကယ်လ်စီယမ်၏ နှိုင်းယှဉ်အချိုးအဆအနည်းငယ် - ၁၅ရာခိုင်နှုန်း - ကိုအသီးတွင်တွေ့ရှိရပြီးဤအာဟာရအဆင့်များသည် အက်ကွဲခြင်းကိုအနည်းဆုံးလျှော့ချခြင်းဖြင့် အသီးကျစ်လျစ်ကောင်းမွန်မှုကိုထိန်းထားရန်အရေးကြီးသည်။
သခွားမွှေးအသားကျစ်လျစ်မှုမရှိခြင်းသည် ကယ်လစီယမ် အာဟာရချို့တဲ့မှုကြောင့် ဖြစ်ပေါ်စေနိုင်သည်။ ကယ်လစီယမ်ပမာဏများပြားခြင်းသည် ကလာပ်စည်းနံရံများကိုထူထဲစေပြီးအသီးကိုကျစ်လျစ်စေသည်။ သို့သော် အသီးအက်ကွဲခြင်းကိုတားဆီးရန်အတွက် ကယ်လစီယမ်လိုအပ်ချက်ကိုဘိုရွန်လုံလုံလောက်လောက်ထောက်ပံ့မှုနှင့်အတူ မျှတအောင်ထိန်းညှိပေးရမည်ဖြစ်သည်။ကယ်လစီယမ်နိုက်ထရိတ်သည် အသီးအရည်အသွေးကောင်းစေရန် အထူးအကျိုးသက်ရောက်မှုရှိကြောင်းကိုစမ်းသပ်ကွက်များမှ အတည်ပြုသည်။
ကယ်လ်စီယမ်နိုက်ထရိတ် ကျစ်လျစ်ခြင်းနှင့် ကြည်လင်ခြင်း ကယ်လ်စီယမ်နှင့် အသီးအရည်အသွေး
မဂ္ဂနီစီယမ်
မဂ္ဂနီစီယမ်နှင့်အသီးအရည်အသွေး
မဂ္ဂနီစီယမ်စားသုံးမှုသည် အခြားဓာတ်ဖိုများ(ပိုတက်စီယမ်၊ အမိုးနီးယန်နှင့် ကယ်လ်စီယမ်) လွန်ကဲမှုကြောင့် လျော့ကျသွားနိုင်သော်လည်း လျှော့၍စားသုံးမှုကိုရှောင်ရှားရန်အတွက် ဟန်ချက်ညီညီထိန်းထားရန် အရေးကြီးသည်။ ဓာတ်ဖိုများမညီမျှမှုကြောင့် အခွံတင်းမာခြင်းကိုလျော့ကျစေလိမ့်မည်။ မဂ္ဂနီစီယမ်သည် ပိုတက်စီယမ်နှင့် ကယ်လ်စီယမ်တို့နှင့် ညီညွတ်မျှတနေခြင်းသည် အသားကျစ်လျစ်မာကျောကောင်းမွန်ခြင်းကိုဖြစ်ပေါ်စေသည်။