fbpx

သီးနှံအာဟာရ ဖြေရှင်းနည်းများ

ဖရဲ ၊ သခွား

ဖရဲ၊ သခွားမွှေးအသီးခွံပြောင်ချောခြင်းကိုလျှော့ချခြင်း

ကယ်လ်စီယမ်ကျွေးမှုလျော့နည်းပါက အသီးမရင့်မှည့်သေးမီ စောစောပျော့ခြင်းသို့မဟုတ် သခွားမွှေးအသီးများ ဖန်ကဲ့သို့ပြောင်ချောခြင်းကို မြင့်တက်စေပါတယ်။

ကယ်လ်စီယမ်

 ကယ်လ်စီယမ်နှင့် အသီးခွံပြောင်ချောခြင်း ၁

ကယ်လ်စီယမ်ကျွေးမှု လျော့နည်းပါက အသီးမရင့်မှည့်သေးမီ စောစောပျော့ခြင်းသို့မဟုတ် သခွားမွှေးအသီးများဖန်ကဲ့သို့ပြောင်ချောခြင်းကို မြင့်တက်စေသည်။ အခြားကယ်လ်စီယမ်အားလုံးချို့တဲ့မှုသည် အသီးပုံပျက်ခြင်းနှင့်ဆက်စပ်နေသောကြောင့် အသီးတည်ချိန်မှစ၍ အထူးသဖြင့် အသီးစောစောကြီးထွားချိန်အတွင်း အသီးထဲတွင်ကယ်လ်စီယမ်ရရှိနိုင်စေရန်အရေးကြီးသည်။ ကယ်လ်စီယမ်နိုက်ထရိတ်သည် အသီးအရည်အသွေးကောင်းရရှိစေရန် အထူးအကျိုးရှိကြောင်းစမ်းသပ်ကွက်များမှ ဤအကြောင်းအရာကိုအတည်ပြုပေးခဲ့ပြီးဖြစ်ပါတယ်။

 

ကယ်လ်စီယမ်နှင့် အသီးခွံပြောင်ချောခြင်း ၂

ကယ်လ်စီယမ်နိုက်ထရိတ်၊ အသီးကျစ်လျစ်ခြင်းနှင့်ပြောင်ချောခြင်း

ဘိုရွန်

ဘိုရွန်သည် ကယ်လ်စီယမ်နှင့် ရှေ့ဆင့်နောက်ဆင့်အလုပ်လုပ်ပြီး အသီးဆီသို့ကယ်လ်စီယမ်ရောက်ရှိမှုကို တိုးတက်ကောင်းမွန်အောင် ပြုလုပ်ပေးသည်။ ၎င်းသည် အသီးဖင်အောက်ခြေသို့ ကယ်လ်စီယမ်ရောက်ရှိမှုကို မြင့်တက်စေပြီးအသီးဖင်ပုပ်ခြင်းနှင့် ပြောင်ချောခြင်းနှစ်ခုစလုံးကိုလျော့နည်းစေသည်။

 

သခွားမွှေးအတွက် ထောက်ခံချက်ပေးလိုသည့် ယာရာမြေသြဇာ။

သင့်ရဲ့ ဖရဲ၊သခွားသီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား

သင့်ရဲ့ သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား။ အောက်ပါ ဇယားတွင် သီးနှံအဟာရချို့တဲ့ခြင်းများကို အလွယ်တကူ ရှာဖွေပါ။

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

မှန်ကန်သောအာဟာရစီမံခန့်ခွဲမှုက သင့် ဖရဲ၊သခွား သီးနှံများကို မည်သို့ အကျိုးသက်ရောက်နိုင်သလဲ

ဖရဲ ၊ သခွား သီးနှံအာဟာရဆောင်းပါး အားလုံးကို ကြည့်ရန်


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅