fbpx

ကယ်လ်စီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း - ခရမ်းချဉ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ခရမ်းချဉ်

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ခရမ်းချဉ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

ချို့တဲ့နေသော အပင်သည် အသီးမှည့်၏ထိပ်ဖျားပိုင်းတွင် အမည်းရောင် ချိုင့်ကွက်နေရာ ပြသပါသည်။ ထိုနေရာသည် အသီးကိုဆန့်ကျင်၍ သိသိသာသာ ချွန်ထွက်နေပါသည်။ အသီးများသည် အရွယ်မတိုင်ခင်ရင့်မှည့်လာပြီး ဈေးကွက်မဝင်ပါ။

Reason

ကယ်လ်စီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း ကယ်လ်စီယမ်ချို့တဲ့နေသော အသီးသည် အသီးထိပ်ပုတ်ရောဂါ (BER) ဟူ၍လည်းခေါ်ပါသည်။ BER သည် အသီးတွင် ကယ်လ်စီယမ်ပါဝင်မှု (၀.၀၈) ရာခိုင်နှုန်းအောက် လျှော့နည်းလျှင် ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်(ကျန်းမာ သန်စွမ်းသော အသီးတွင် ကယ်လ်စီယမ် ပါဝင်မှု (၀.၁၂-၀.၂၅) ရာခိုင်နှုန်း ပါဝင်ပါသည်)။ ရေရရှိမှု နည်းလျှင် ကယ်လ်စီယမ်ထောက်ပံ့မှုကို ကန့်သတ်ခြင်းခံရလျှင်လည်း BER ဖြစ်ပေါ်စေသည့် အကြောင်းအရင်းဖြစ်ပါသည်။

Calcium is important for

  • ဆဲလ်ကွဲပွားခြင်း။
  • ဆဲလ်ရှည်ထွက်ခြင်း။
  • ဆဲလ်အမှေးပါးအလွှာများ သင့်လျော်စွာ အလုပ်လုပ်ခြင်း။
  • ဆဲလ်အမှေးပါးအလွှာများ၏ စိမ့်ဝင်နိုင်စွမ်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅