fbpx

မဂ္ဂနီစီယမ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း- စပျစ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - စပျစ်သီးနှံ

သီးနှံအဟာရ

B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Mn မဂ္ဂနီး
N နိုက်ထရိုဂျင်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

စပျစ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

မဂ္ဂနီစီယမ် ချို့တဲ့ခြင်းသည် ရွက်ကြောကြား ဧရိယာများ အဝါရောင်ပြောင်းခြင်း သို့မဟုတ် ပို၍ရင့်သောအရွက်များတွင် ရွက်ကြောများ အနီရောင် ပြောင်းသွားပါသည်။ အရောင်ပြောင်းလည်းခြင်းများသည် အရွက်အနားတွင် စတင်ပြီး အရွက်ရိုးတန်များသို့ ဆက်၍ဖြစ်ပေါ်ပါသည်။
ရွက်ကြောများ နှင့် အနီးဧရိယာများတွင် အစိမ်းရောင်ကျန်ရှိနေပြီး ရွက်ပြားရှိရွက်ကြောများကွေးသွား သည့် လက္ခဏာများ ဖြစ်လာပါသည်။

Reason

ပိုတက်စီယမ် အလွန်ထည့်သွားသည့် အချိန်တွင် မဂ္ဂနီဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်းသည် မြေချဉ်ငံဓာတ် နိမ့်နေလျှင် တွေ့ရပါသည်။ လက္ခဏာများသည် ဗိုင်းရစ်ကြောင့် အရွက်လိပ်သွားခြင်းနှင့် အလွယ်တစ်ကူရောသွားနိုင်ပါသည်။

Magnesium is important for

  • ကျန်းမာသော အစိမ်းရောင်အရွက်များ စိမ်းဝါရောင်ဖြစ်စေပါသည်။
  • စပျစ်သီးများတွင် အရက်ပါဝင်မူ တိုးလာစေပါသည်။
  • စပျစ်သီးများတွင် သကြားဓာတ်ပါဝင်မူ တိုးလာစေခြင်း။
  • စပျစ်ပင်စည်များတွင် အညိုရောင်ဆဲလ်သေဖြစ်ပေါ်မူကို တားဆီး ထိန်းချုပ်ထားနိုင်ခြင်း။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅