fbpx

နိုက်ထရိုဂျင်အာဟာရဓာတ် ချို့တဲ့ခြင်း- ဂေါ်ဖီထုပ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ဂေါ်ဖီထုပ်၊ ပန်းဂေါ်ဖီ

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
Zn ဇင့်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ဂေါ်ဖီထုပ် အဝါရောင်ပြောင်းခြင်း

Symptoms

နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ်ချို့တဲ့လျှင် အရွက်များသည် စိမ်းဝါရောင်ပြောင်းသွားနေပြီး တစ်ချို့အရွက်အစိတ်အပိုင်းများသည် အနီရောင် သို့မဟုတ် လိမ္မော်ရောင် ပြသနေပါသည်။ ချို့တဲ့သည့်လက္ခဏာသည် ပို၍ကြီးသောအရွက်များ (အောက်ခြေရှိအရွက်များ) တွင် စတင်ဖြစ်ပေါ်ပြီး နောက်ပိုင်းတွင် အပင်တစ်ပင်လုံးသို့ ပျံ့နှံသွားပါသည်။ ရွက်ပြားများပေါ်တွင် ခြောက်သွေ့ပြီး အညိုရောင်ဆဲလ်သေသည့် ဧရိယာများ လည်း တွေ့ရှိရပါသည်။ အရွက်ပုံသဏ္ဍာန်မှာ ပုံမှန်အတိုင်းရှိနေပြီး အရွက်အရွယ်အစားမှာ သေးငယ်သွားပါသည်။

Reason

ဂေါ်ဖီထုပ်တွင် နိုက်ထရိုဂျင်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း

Nitrogen is important for

  • အထွက်နှုန်းမြင့်မားပြီး စောစွာရိပ်သိမ်းနိုင်ခြင်း၊
  • အရွက်အရွယ်အစား ကောင်းမွန်ခြင်း နှင့်
  • ဈေးကွက်ဝင် အရည်အသွေးများ ရရှိနိုင်ခြင်း။

ထောက်ခံချက်ပေးသော အခြားထုတ်ကုန်များ

 


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅