fbpx

ကယ်လ်ဆီယမ်ချို့တဲ့ခြင်း (ဖရဲသီး)

Symptoms

အရွက်များသည် ရွက်ကြောများဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်မူအားနည်းပြီး အပင်ပုပြီး အရွက်ထူသွားပါသည်။ အဝါရောင်ပြောင်းလည်းခြင်းသည် အရွက်အနားမှစတင်ပြီး ရွက်ပြားထိ ပျံ့နှံ့သွားပါသည်။ အရွက်ရင့်များတွင် အဝါရောင်အစက်များ တွေ့ရပြီး ချို့တဲ့မူ ပျင်းထန်ချိန်တွင် ပို၍နုသောအရွက်များသည် ရွက်ကြောများစိမ်းနေပြီး အဝါရောင်ပြောင်းသွားပါသည်။ ကြီးထွားသည့် နေရာများနှင့် အမြစ်များ သေသွားပါသည်။ ဆဲလ်တောင့်တင်းမူ အားနည်းသောကြောင့် ပင်စည်များကွဲအက်နိုင်ပါသည်။ ပန်းဖူးများ ကြွေကျသွားနိုင်ပါသည်။ သီးနှံများသည် ဖင်မဲပုတ်ခြင်းနှင့် အတွင်းပိုင်း အခေါင်းပေါက်ဖြစ်ခြင်းကို ဖြစ်စေပါသည်။ အသီးကွဲအက်ခြင်းနှင့် အသီးအတွင်းသားရောင်များ အညိုရောင်ပြောင်းသွားပြီး ဖန်သားသဏ္ဍန်တွေ့မြင်နိုင်ပြီးနောက် ရေကြည်နေရာများဖြင့် ပျက်စီးသွားပါသည်။ ထိုပြဿနာများကို ရိတ်သိမ်းပြီးနောက်ပိုင်း၊ သယ်ယူပို့ဆောင်ချိန်တွင်း နှင့် စင်ပေါ်ထားသည့်အချိန်တွင် တွေ့ရလေ့မရှိပါ။ အသီး ချို့တဲ့မူများ ဖြစ်ပေါ်နိုင်သော်လည်း အရွက်တွင် ဖော်ပြလေ့မရှိပါ။

Reasons

ကယ်ဆီယမ်သည် အရွက်နှင့် ပင်စည်ကြား အဓိကလုပ်ဆောင်ပေးပြီး အသီးအရည်အသွေးကိုလွမ်းမိုးသောကြောင့် အသီးတွင် Ca ပါဝင်မူ နည်းသောကြောင့် ပမာဏာ များများ ထည့်ပေးရန်လိုအပ်ပါသည်။


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅