fbpx

ဖော့စဖောရပ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း - ခရမ်းချဉ်

သီးနှံအာဟာရ ချို့တဲ့ခြင်းများ - ခရမ်းချဉ်

သီးနှံအဟာရ

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Ca ကယ်လစီယမ်
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်ရွန်း (သံဓာတ်)
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
P ဖော့စဖောရပ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

ခရမ်းချဉ်သီး ပုံသဏ္ဍာန်ပျက်သွားခြင်း

Symptoms

အချို့အမျိုးများသည် ဖော့စဖောရပ်ဓာတ်ချို့တဲ့လျှင် အောက်ခြေရှိအရွက်များ၏ ရွက်လယ်ကြောများတွင် သေးငယ်သောအညိုရောင် အစက်များ ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်။အရွက်အနားများမှ စတင်ပြီး အဝါရောင်နှင့် အညိုရောင် ဆဲလ်သေကွက် ဧရိယာများ ဆက်လက်ဖြစ်ပေါ်လာပါသည်။ ထို အညိုရောင် အစက်များသည် အညိုရောင် သို့မဟုတ် သံလွင်ရောင်နက်အရောင် ဖြစ်ပါသည်။

Reason

ဖော့စဖောရပ်ဓာတ်ချို့တဲ့ခြင်း မြေကြီးတွင် P အပြည့်ဝရှိနေသောလည်း ချို့တဲ့သည့် လက္ခဏာများ တွေ့နိုင်ပါသည်။ သို့သော် ခရမ်းချဉ်ပင်များသည် အပူချိန် အလွန်လျှော့နည်းချိန်တွင် ကြီးထွားလျှင် ထိုအခြေနေများသည် P ရရှိမှုကို ဟန့်တားခြင်းခံရပါသည်။

Phosphorus is important for

  • စွမ်းရည် ရွှေ့ပြောင်းမှု။
  • နရူးကလစ် အက်စစ် ဖြစ်ပေါ်ခြင်း။
  • ပရိုတင်း ချက်လုပ်ခြင်း။
  • ဆဲလ်အမှေးပါး ပါဝင်ပစ္စည်းများ။
  • ကာဗွန်ဟိုက်ဒရိုတ် ဖြစ်စဉ်။

ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅