အစွန်းအကွက် (မညီညာစွာ) ရင့်မှည့်ခြင်းကို ကာကွယ်ခြင်း
အစွန်းအကွက် (မညီညာစွာ) ရင့်မှည့်ခြင်းသည် ပုံမှန်အားဖြင့် အပြင်ဖက် အသီးနံရံများတွင် ဘောင်ခတ်ထားသော စိမ်းဝါရောင်ဧရိယာများ
သို့မဟုတ် စွန်းကွက်များ အသီးပေါ်တွင် ဖြစ်ပေါ်လာခြင်းဖြစ်သည်။ အသီး၏ ထိုဧရိယာများတွင် သြဂဲနစ်အက်ဆစ်များ၊ ခြောက်သွေ့သောပစ္စည်းများ၊ စုစုပေါင်းအခဲများ၊ ကစီဓာတ်၊ သကြားများနှင့် နိုက်ထရိုဂျင်များပါသော ဒြပ်ပေါင်းများ ပြင်းအား နိမ့်ခြင်းတို့ ရှိကြသည်။ ၎င်းကို ခရမ်းချဉ် သို့မဟုတ် ဆေးရွက်ကြီး အရောင်မညီကွက်ကြားရောဂါ(မိုစိတ်ဗိုင်းရပ်စ်ရောဂါ)နှင့် ရောထွေးနိုင်သည်။
သီးနှံအာဟာရပေးခြင်းနှင့် အစွန်းအကွက် (မညီညာစွာ) ရင့်မှည့်ခြင်း
ဤသို့ဖြစ်ရခြင်းသည် ပုံမှန်အားဖြင့် ပိုတက်စီယမ် အာဟာရပေးခြင်း မလုံလောက်မှုကြောင့်ဖြစ်သော်လည်း အခြားအကြောင်းရင်းများမှာ အပူချိန်နိမ့်ခြင်း/မြင့်ခြင်းနှင့် ဘိုရွန်အာဟာရချို့တဲ့ခြင်း တို့ ဖြစ်ကြသည်။
ခရမ်းချဉ်အတွက် ယာရာ (Yara) မြေသြဇာများကို အတည်ပြုထောက်ခံပါသည်။