fbpx

သီးနှံအာဟာရ ဖြေရှင်းနည်းများ

အာလူး

အာလူးအထွက်နှုန်းဆုံးရှုံးမှုအတွက် မြေသြဇာ သုံးစွဲမှု

အာဟာရကို စုပ်ယူမည့်ဧရိယာအတွင်းသို့ သီးနှံမှလိုအပ်ချိန်မတိုင်မီ သို့မဟုတ် လိုအပ်ချိန်တွင် တိကျနိုင်သမျှတိကျအောင် ထည့်ပေးရန် လိုအပ်ပါသည်။

မှန်ကန်သော အာဟာရအချိုးအစားကို မထည့်ပေးနိုင်ပါက သီးနှံအရည်အသွေးကျဆင်းကာ အထွက်နှုန်းကို ထိခိုက်နိုင်ပါသည်။


သီးနှံမစိုက်ပျိုးမီမြေသြဇာကို ကြဲပက်ပြီး သို့မဟုတ် ပုံပြီးထည့်သွင်းရပါသည်။ သာမန်အားဖြင့် ပုံပြီးထည့်ပေးခြင်းသည် ပိုမိုကောင်းမွန်သော ရလာဒ်များကိုရရှိစေပါသည်။
မြေသြဇာကြဲပက်သောအခါ ညီညာပြန့်ပြူးစွာပျံ့နှံ့မှုရှိစေရန် ကြဲပက်ရပါမည်။ ကြဲပက်မှုတွင် ၁၀ ရာခိုင်နှုန်း ဝန်းကျင် ကွဲလွဲမှုသည် အထွက်ဆုံးရှုံးမှုကို တစ်ဧကလျှင်၁.၃ တန်ထိ ရှိစေပါသည်။ (ပုံတွင်ကြည့်ရန်)


အာဟာရထည့်သွင်းမှုကို ကြီးထွားမှုအဆင့်နှင့်ကိုက်ညီစွာဖြင့် တိတိကျကျထည့်သွင်းရန် လိုအပ်ပါသည်။ ဥပမာ ကယ်လ်စီယမ်ကို အာလူးဥစထွက်ချိန်တွင် လိုအပ်ပါသည်။ မတူညီသောမျိုးများသည် အာလူးဥကျချိန်မတူညီသောကြောင့် အဟာရအကျိုးရှိစွာ အသုံးပြုနိုင်မှု များပြားစေရန်အတွက် ပထမဥများစတင်ထွက်ချိန်ကို အမြင်ဖြင့် စစ်ဆေးရန်အရေးကြီးပါသည်။


CECမြင့်မားသောမြေတွင် မြေသြဇာထည့်သြဇာထည့်သွင်းမှု

အာလူးကိုမြေသြဇာရည်ပက်ဖျန်းခြင်း

သင့်ရဲ့အာလူးသီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား

သင့်ရဲ့ သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား။ အောက်ပါ ဇယားတွင် သီးနှံအဟာရချို့တဲ့ခြင်းများကို အလွယ်တကူ ရှာဖွေပါ။

N နိုက်ထရိုဂျင်
B ဘိုရွန်
Mn မဂ္ဂနီး
Mo မော်လီဒီနမ်
P ဖော့စဖောရပ်
Mg မဂ္ဂနီစီယမ်
Ca ကယ်လစီယမ်
K ပိုတက်ဆီယမ်
S ဆာလဖာ
Cu ကော့ပါး
Fe အိုင်းရွန်း(သံဓာတ်)
Zn ဇင့်

အားလုံးကို ကြည့်ရန်

မှန်ကန်သောအာဟာရစီမံခန့်ခွဲမှုက အာလူး သီးနှံများကို မည်သို့ အကျိုးသက်ရောက်နိုင်သလဲ

အာလူး သီးနှံအာဟာရဆောင်းပါး အားလုံးကို ကြည့်ရန်


ယာရာမြန်မာကို ဆက်သွယ်ရန်

ယာရာမြန်မာ လီမိတက်

အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။

ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅