ခရမ်းချဉ် ဘိုရွန်ဓာတ် အာဟာရချို့တဲ့ခြင်း (B)
ဘိုရွန်ဓာတ် အနည်းငယ်ချို့တဲ့နေပါက ရွက်ရိုးများ ကြွပ်ဆတ် ကျိုးပဲကာ အထွက်နှုန်းကို လျော့နည်းစေပါသည်။
လက္ခဏာဖော်ပြချက်
အသီးများတွင်လည်း အက်ကွဲကြောင်းပါသော မျက်နှာပြင်ကြောင့် ရောင်းတန်းမဝင်ပါ။
သီးနှံအာဟာရ ဖြေရှင်းနည်းများ
ဘိုရွန်ဓာတ် အနည်းငယ်ချို့တဲ့နေပါက ရွက်ရိုးများ ကြွပ်ဆတ် ကျိုးပဲကာ အထွက်နှုန်းကို လျော့နည်းစေပါသည်။
အသီးများတွင်လည်း အက်ကွဲကြောင်းပါသော မျက်နှာပြင်ကြောင့် ရောင်းတန်းမဝင်ပါ။
သင့်ရဲ့ သီးနှံမှာ အဟာရချို့တဲ့ခြင်း ရှိနေပါသလား။ အောက်ပါ ဇယားတွင် သီးနှံအဟာရချို့တဲ့ခြင်းများကို အလွယ်တကူ ရှာဖွေပါ။
ခရမ်းချဉ်သီးမှာပါဝင်တဲ့ ဖရူးတို့စ် (fructose)သကြားဓာတ်နှင့် စီးထရစ်အက်ဆစ် (citric)အချဉ်ဓာတ်ပါဝင်မှုဟာ ခရမ်းချဉ်သီးရဲ့ အနံ့အရသာကို ယေဘုယျအားဖြင့် ဆက်နွယ်နေပါတယ်။
ခရမ်းချဉ်သီးများတွင် အောက်ပါ မူမမှန်မှုများကင်းရှင်းရန်လိုအပ်တယ်။
နိုက်ထရိုဂျင် နှင့် ပိုတက်စီယမ်ဓာတ်တို့သည် -သန်မာသောအစောပိုင်းကြီးထွားမှုကိုအားပေးပါတယ်။
အမှတ် ၁၃-၁၉၊ ဆူးလေစကွဲ အဆောက်အအုံ၊ ဆူးလေဘုရားလမ်း၊
ကျောက်တံတားမြို့နယ်၊ ရန်ကုန်မြို့၊ မြန်မာ။
ဖုန်းနံပါတ် - ၀၁ ၉၂၅ ၅၁၉၅